Fidesz: Hazugságokkal próbál kikecmeregni reménytelen helyzetéből a Jobbik

2018. január 23. 19:00

A Fidesz szerint a magyar emberek arra kíváncsiak, mit is a Jobbik valódi álláspontja a bevándorlásról. A nagyobbik kormánypárt Z. Kárpát Dániel szavaira reagált.

2018. január 23. 19:00

A Fidesz szerint a Jobbiknak, ahelyett, hogy „hazugságokkal próbál kikecmeregni a reménytelen helyzetéből”, inkább azt kellene elárulnia, mi a valódi álláspontja a bevándorlásról, mert a magyar emberek erre kíváncsiak. A nagyobbik kormánypárt keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy miközben a kormány azt állítja, a nemzetközi védelemben részesülők 90 százaléka elhagyja az országot, mégis 82,5 millió forint pályázati pénzt szánnak az érintettek lakhatásának támogatására.

A Fidesz közleményében azt írta: sem a kormány, sem a Belügyminisztérium nem biztosít lakást Magyarországon a nemzetközi védelemben részesülőknek és menedékkérőknek, erre pénzt kizárólag Brüsszel költ. Úgy fogalmaztak: a Jobbik „Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt” nem szavazta meg sem a bevándorlás elleni alkotmánymódosítást, sem a kvótanépszavazást, végig támadta a nemzeti konzultációt és most támadja a „Stop Soros” törvénycsomagot is.

(MTI)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Casus Belli
2018. január 24. 13:46
Migránssimogató fidesz.
pemete jakab
2018. január 24. 10:32
"A Fidesz szerint a magyar emberek arra kíváncsiak, mit is a Jobbik valódi álláspontja a bevándorlásról." Ezt már elmondta a Jobbik: se kvótával, se letelepedési kötvénnyel ne jöhessenek külföldiek.
csuka
2018. január 24. 08:46
MEGVAN A 'TITKOS' SOROS TERV: LEHULLT A LEPEL: ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT ÉS BEILLESZKEDÉST AJÁNL A BEVÁNDORLÓKNAK A FIDESZ A honosítás mellett a menekültek társadalmi és politikai integrációját, a migráns hátterű civilszervezetekkel való együttműködést és persze a nyitott és befogadó magyar társadalom és toleráns magyar média megteremtését tűzte zászlajára a kormány. Nem, nem őrültünk meg, íme a Fidesz valódi migránsprogramja. Az Orbán-kormány 2013-as határozatban döntött a Migrációs Stratégia és az azon alapuló, az Európai Unió által a 2014–2020 ciklusban létrehozásra kerülő Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiáról - szúrta ki a Heti Válasz. Emlékeztetetnek: erre azért volt szükség, hogy később az Alapból lehívhatók legyenek az EU-s támogatások. ÁLLAMPOLGÁRSÁG, TOLERÁNS TÁRSADALOM ÉS OBJEKTÍV MÉDIA MEGTEREMTÉSE A CÉL Részletes célkitűzések és támogató intézkedések között szerepel a harmadik országbeli állampolgárok tájékoztatása a magyar állampolgárság megszerzésének lehetőségéről, folyamatáról és felkészítésük a honosításhoz szükséges alkotmányos alapismeretek vizsgára; A migránsok társadalmi és politikai életbe való bevonásának elősegítése; A migráns hátterű civilszervezetek megalakításának ösztönzése, a meglévő szervezetek kapacitásfejlesztése, az e szervezetek közötti együttműködés fórumának megteremtése. Az integráció kétirányú folyamat, ezért fontos a harmadik országbeli állampolgárokkal szemben nyitott magyar társadalom és a kultúrák közötti párbeszédkialakulásának elősegítése/kialakítása. Emellett fontos a kormány számára többek között a harmadik országbeli állampolgárok befogadó lakókörnyezetének kialakítása és fenntartása, a migránsok beilleszkedését segítő önkéntesek munkájának támogatása, a kultúrák közti párbeszéd ösztönzését szolgáló programok kidolgozása és működtetése, az esetleges diszkriminációt csökkentő programok kidolgozása és működtetése, és persze a magyar lakosság részére a befogadó szemléletet ösztönző programok szervezése, felvilágosító kampányok ösztönzése. De a legszebb csak most jön: a kormány fontosnak tartja az együttműködést a médiával a szakszerű és objektív tájékoztatás érdekében, a médiában dolgozó személyek migráns-specifikus képzése, valamint a média eszközeinek igénybe vételével információs kampányok lebonyolítása. Mielőtt persze azzal érvelne a kedves olvasó, hogy ez a határozat 2013-as, vagyis a menekültválság előtti, ne felejtsük el, hogy a nemrégiben 25 millió forinttal megtámogatott Menedék Migránsokat Segítő Egyesületet épp a a Menekültügyi és Migrációs Alapból fizették ki. https://alfahir.hu/2018/01/23/bevandorlas_orban_kormany_fidesz
Mirákulóziai Mikmuk
2018. január 23. 21:45
Nem ez az első nagyobb hazugsága a lobbiknak. Zazi korábban ezt mondta Simicskáról nagypofával: Börtönbe kell zárni! ... "Ezért javasoltam, álljon fel egy vizsgálóbizottság a parlamentben, és végre lássuk ki Simicska Lajos!!! Mert eddig senki nem látta őt, de mindenki róla beszél, és fél tőle, még Orbán Viktor is. Én viszont be fogom őt hívatni a magyar országgyűlésbe, hogy számoljon el azzal a sok milliárddal. " Videóval: https://www.facebook.com/Vadhajtasok/videos/770476323144124/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201801&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201801&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201801
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!