Ingyen hitel!

2017. augusztus 23. 14:04

Nulla százelékos átlaghozammal értékesített diszkont kincstárjegyeket az Államasósság Kezelő Központ.

2017. augusztus 23. 14:04

A valaha elért legalacsonyabb, 0 százalékos átlaghozammal értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet augusztus 22-i, keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) – írja az MTI.

A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 15 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. Az elsődleges forgalmazók 25,98 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK 15 milliárd forintot fogadott el. Az ajánlatok átlaghozama 0 százalék volt, ez megegyezett a minimális hozammal is, de az elfogadott maximális hozam is csak 0,01 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy még várható haszon nélkül is szívesen finanszírozzák az államot a befektetők. 

Augusztus 21-én, a hétfői kereskedési napon 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 0,05 százalékos referenciahozam alakult ki. A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az idei évet 0,15 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte, 2016 elején a hozam 1,13 százalék volt, 2015 elején 1,84 százalék, 2014 elején pedig 2,90 százalék.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. augusztus 25. 14:49
Pang a magyar befektetési piac is. Ha valaki nem tejel Orbánéknak - azzal, hogy az általuk irányított helyre viszi a lét - , akkor bukik a tőkéjével, ezért még az is megéri, ha a pénzénél marad.
Learten
2017. augusztus 23. 19:55
"Senki nem vitatja, hogy a betételhelyezés is pénzügyi befektetés, ha van hozama. Más a helyzet, ha nincs hozama vagy mínusz. Azonban ennek semmi köze az árfolyamhoz." Komolyan mondom, jobb hogy már nem bankban dolgozol. Hogy a fenébe ne lenne a betéteknek az árfolyamokhoz? Főleg banki "mértékegységekben"??? "Ha te 1000 svájci frankot betétként elhelyezel O kamatnál 1000 svájci frankot kapsz vissza, akkor is ha a svájci frank árfolyama a duplájára növekszik." Máris cáfolod önmagad, ez addig igaz ha az általad vázolt példában a svájci frank árfolyama konstans minden más valutával szemben... "Más a helyzet amikor forintért vásárolsz svájci frankot és a svájci frank árfolyama növekszik és lejáratkor visszaváltod forintra. Ehhez azonban nem kell betétként elhelyezni." Ha nem nagyban játszol, akkor hogy-hogy nem kell betétként elhelyezni? Lerakod az utcasarkon vagy mi???
liberálzöld.
2017. augusztus 23. 19:09
Tessék mondani, személyi kölcsönt is lehet felvenni ilyen kamatra?
Learten
2017. augusztus 23. 18:51
"És ugyan miért nem reális? Mert te azt mondtad? A cseheknél reális? Ha igen, akkor náluk miért, és nálunk miért nem?" Csak sejtem hogy a 0% jegybanki alapkamatról kérdezel. Azért mert a gazdasági kitettségünk és a valutánk kitettsége sokkal nagyobb. (Mo. kapcsán lehetne sorolni, többek között az összeszerelő üzemek betelepítése, vagy akár az a tény hogy a cégadónál lényegesen több támogatást ad az állam a nem tisztázott tulajdonú multi cégeknek, stbstbstb)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!