Munkanélkülieket hívtak be a határzár megépítésére

2015. július 30. 21:18

A délmagyar.hu információ szerint 490 munkanélkülit hívtak be csütörtökön a csongrádi megyeházára azért, hogy a magyar-szerb határon épülő kerítésen dolgozzanak. Ha valaki egészséges, de nem vállalja a munkát, elveszíti a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, ami 22 ezer 800 forint. A munkáért 51 ezer forint jár majd.

2015. július 30. 21:18

A délmagyar.hu információi szerint Csongrád megye szerte 490 regisztrált munkanélkülinek küldtek ki az elmúlt napokban levelet, hogy csütörtökön jelenjenek meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán a szegedi megyeházán 9 órától fél órás turnusokban. A levélben azt írták, hogy sikerült képzettségüknek megfelelő munkát találni nekik. Az értesítőt csak férfiak kapták meg. Az csak a megyeházán derült ki számukra, hogy jövő hétfőtől a magyar-szerb határra épülő 175 kilométeres kerítésen kellene dolgozniuk.

A behívott munkanélküliek átestek a munkavállaláshoz szükséges egészségügyi vizsgálaton is, ahol megmérték a vérnyomásukat, és megvizsgálták a látásukat. Azok, akiket a vizsgálatokon egészségesnek találtak, de mégsem vállalják el a munkát kizárják a rendszerből, és nem kapják meg a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, ami 22 ezer 800 forintot jelent. Azok, akik elvállalják a munkát 51 ezer forintot kereshetnek vele.

Az újság cikke szerint napi 8 órában kell majd dolgozni a határzár építésénél. A munkavállalókat minden reggel a megyeházától induló busz viszi ki a határhoz, ahonnan a munka végén vissza is szállítják őket, emellett napi kétszeri étkezést is biztosítanak nekik. A behívott munkanélkülieket cölöpverésre, területrendezésre, fahordásra alkalmaznák, azt azonban nem lehet tudni, hogy a határzár melyik részén kell pontosan dolgozniuk. Az eligazításon azt is közölték, hogy a munka november közepéig tart majd. Ezzel szemben Orbán Viktor miniszterelnök múlt vasárnap kijelentette: a teljes határzárnak augusztus 31-ére állnia kell.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. július 31. 07:33
A kerítést ellenző ballibáknak, meg szintén csak 51000-ért kötelezővé tenni. Kényszermunka! Akkor rájönnének, mennyit is ér az 51 ezer.
Nomine
2015. július 31. 07:24
a ballib terminológia szerint ők lesznek az "új diktatúra munkaszolgálatosai " meglássátok igazam lesz, EZT fogják terjeszteni hamarosan világszerte...
balbako_
2015. július 31. 06:45
Helyes! Az ország védelme fontos.
Andre1bp
2015. július 31. 06:14
Megdobbento mennyi magyargyulolo van itt, akik tapsikolnak ehhez a hirhez. Boldogok vagytok, hogy kiszolgaltatott magyarokat igy ki lehet hasznalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!