Kalózkodás: újabb rekordot döntött a Trónok harca

2013. június 13. 10:55

A Trónok harca tévésorozat harmadik szezonjának befejező része lett minden idők kalózok által legtöbbször letöltött tévéműsora – jelentette a TorrentFreak blog adataira hivatkozva a BBC.

2013. június 13. 10:55

A blog szerint a sorozat fináléját 24 óra leforgása alatt egymillióan osztották meg és töltötték le a BitTorrents honlapon. A közlemény szerint egyidejűleg több mint 170 ezren osztották meg az epizódnak ugyanazt a file-ját.

A korábbi rekordot a Trónok harca harmadik évfolyamának első része tartotta, amelyet egyszerre 160 ezren osztottak meg egymással. A letöltések földrajzi megoszlása szerint az első helyen Ausztrália, a másodikon az Egyesült Államok áll, őket Kanada és Nagy-Britannia követi. A sorozat 2012-ben is vezette a kalóz-toplistát. A második szezon egyik részét a TorrentFreak szerint világszerte összesen 4,3 milliószor töltötték le illegálisan.

A sorozatban Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau korábban arról beszélt, hogy ezt lopásnak tartja. Mint mondta, nem igazán örülnek ennek a rekordnak, és csak remélik, hogy azért a DVD-t megveszik majd az érdeklődők. Az HBO programigazgatója, Michael Lombardo azonban egy áprilisi interjújában úgy fogalmazott, hogy azért ezt „valamiféle bóknak” tekintik. Hozzáfűzte, hogy az érdeklődés jót tesz a DVD-eladásoknak. Úgy értékelte, hogy az előfizetős csatornákon futó rendkívül népszerű sorozatok velejárója a kalózkodás.

A Trónok harcához 2014-re negyedik széria is készül. Az új évadban George R.R. Martin regényfolyama harmadik részének, a Kardok viharának a második felét dolgozzák fel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!