Szócska: Augusztusban jöhet a béremelés

2012. július 10. 10:41

A riogatások ellenére július elseje után sem lett káosz az egészségügyben, a központi információs szolgálat adatai alapján már kezdik megtanulni az új rendszert – fogalmazott Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár beszélt az egészségügyi dolgozók béremeléséről és annak forrásairól is.

2012. július 10. 10:41

Az államtitkár kifejtette: az új egészségügyi ellátási rendet ismertető honlapon mostanáig csaknem egymillió lekérdezést regisztráltak, a legtöbbet, mintegy 171 ezret a rendszer hivatalos indulásának napján, július elsején. Ez most nagyjából napi 27 ezerre csökkent, ami arra utal, hogy az egészségügyi dolgozók kezdik megtanulni az új rendszert.

Jelenleg úgy tűnik, nincs akadálya annak, hogy az egészségügyi dolgozók augusztusban a fizetésükkel megkapják a régóta várt béremelést. Szócska Miklós megjegyezte: a további forrásteremtési tárgyalásokkal kapcsolatban mértéktartóan optimista, de úgy látja, lesz folytatás, és ennek első célcsoportja az alapellátás lesz: a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a területi ellátásra kötelezett fogorvosok és védőnők.

A béremelés fedezetét részben a népegészségügyi termékadó adja, amelyből május végéig csaknem 7,5 milliárd folyt be, így az államtitkár szerint időarányosan gond nélkül teljesül a tervezett bevétel.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. július 10. 14:15
Szócska szó.....
dehumanizer
2012. július 10. 14:06
"Az államtitkár kifejtette: az új egészségügyi ellátási rendet ismertető honlapon mostanáig csaknem egymillió lekérdezést regisztráltak, a legtöbbet, mintegy 171 ezret a rendszer hivatalos indulásának napján, július elsején. Ez most nagyjából napi 27 ezerre csökkent, ami arra utal, hogy az egészségügyi dolgozók kezdik megtanulni az új rendszert." Vagy mostanra már az összes keresőbot beindexelte, és nem kell annyi lekérés. :P
tarackos
2012. július 10. 12:07
"Jelenleg úgy tűnik, nincs akadálya annak, hogy az egészségügyi dolgozók augusztusban a fizetésükkel megkapják a régóta várt béremelést." Nekem úgy rémlik nem béremelést hanem bérkiegészítést kapnak. Ó mondd, miért hazudsz Miklós? http://nol.hu/archivum/20120619-beremeles_helyett_berkiegeszites
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!