Az ÁKK pozitív visszaminősítést vár

2011. október 07. 11:41

Magyarországról levehetik a negatív kilátást és stabil kilátásra minősítik át az országot Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója szerint.

2011. október 07. 11:41

Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója szerint nem lesz gond a 2012-re tervezett 4,7 milliárd eurós devizakötvény-kibocsátással. A vezérigazgató erről az MTV péntek reggeli műsorában beszélt. Jövőre körülbelül 800 milliárd forint értékben jár le kötvény, ez hozzávetőleg 300 milliárd forinttal kevesebb az ideinél - mondta, majd hozzátette: emellett 2012-ben 4,7 milliárd eurónyi devizakötvény jár el, ebben az összegben már benne van az IMF-csomag egy újabb részletének törlesztése. Az ÁKK novemberre készíti el jövő évi finanszírozási tervét.

Arra a kérdésre, hogy reális lehetőség-e Magyarország leminősítése, a vezérigazgató úgy reagált, ennek véleménye szerint kicsi a valószínűsége, sőt, ha fogadnia kellene, akkor inkább arra tenne tétet, hogy stabil kilátásra minősítik át az országot.

A miniszterelnök kíséreteként tett szaúdi látogatásával kapcsolatban Pleschinger Gyula ugyanitt elmondta, lát arra esélyt, hogy az arab állam magyar államkötvényeket vásároljon. Az ÁKK elnöke hozzátette, a szaúd-arábiai befektetők konzervatívak, óvatosak, először kisebb projekteket, sikertörténeteket szeretnének látni, és utána térnének át a finanszírozás nagyobb jelentőségű kérdéseire.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saddlenode
2011. október 08. 06:19
részemről meg államcsődre számítok (de nem várom)
liberálzöld.
2011. október 07. 14:32
"Az ÁKK pozitív visszaminősítést vár" Én is... De nagyon.
már foglalt
2011. október 07. 13:25
hát az nem idén lesz
jag3
2011. október 07. 12:31
Néhány nappal ezelőtt kijött egy utólag "helyreigazitott" az AKK-ból, hogy leminősithetnek. Alighanem az AKK most azon pedálozik, hogy a legfőnökebb elfeledje nekik ezt :o)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!