Sánta Kutya-díjat kapott Biszku

2010. augusztus 13. 17:14

Biszku Bélát jutalmazta péntek 13-a alkalmából a Czakó Gábor vezette A Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság.

2010. augusztus 13. 17:14

Sánta Kutya díjra ezúttal Simor András jegybank-elnököt, életműdíjra pedig a rendszer nagy túlélőjét, Biszku Bélát találta érdemesnek A Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság.

A bizottság 1998 óta rendszeresen összeül, és közmegegyezéssel dönt, amikor péntek 13-át mutat a naptár. Általában azok a személyek és intézmények kerülnek terítékre, amelyek a bizottság szerint félrevezették a közvéleményt. A díj átadására soha nem kerül sor, így azt Biszku Béla sem vehette át.

Biszku évtizedekig csendben meglapult, de az utóbbi hónapokban a Bűn és büntetlenség című dokumentumfilm megtörte az egykori belügyminiszter hallgatását és az idős, hithű kommunistát elkapta a hév. A filmben és későbbi televíziós interjúban elhangzottak alapján a zsűri méltónak találta az igazság elferdítőinek járó elismerésre.

„A díjazottak sok esetben nem értik a tréfát, pedig ez egy pajkos díj” - mondta a Mandinernek a bizottság nevében nyilatkozó Czakó Gábor író. Perrel fenyegette már őket Moldova György, Dr. Kende Péter és még sokan mások. Volt, aki örök haragot esküdött, de eljárás még sosem indult. Tehát - mondta Czakó - a díjazottak akkor sem mondtak igazat, amikor pert ígértek. Sánta Kutya díjat kapott már többek között Jancsó Miklós filmrendező, Konrád György író, Medgyessy Péter kormánya, Gyurcsány Ferenc és a Szabad Demokraták Szövetsége is.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyula
2010. augusztus 14. 19:55
Ez annyira kurva érdekes ....a technika mai szintjén nem tudják megfejteni a mágnestekercseket .... http://nol.hu/belfold/20100814-adatmentes__akadalyokkal Az MSZMP él és virul ....
red label
2010. augusztus 14. 19:43
Mást is érdemelnének: Azt a bizonyos délifekvésü c.......!
gyuszika
2010. augusztus 13. 19:18
„A díjazottak sok esetben nem értik a tréfát, pedig ez egy pajkos díj” Ezt a tréfát én sem értem. Nem díjakat kell neki osztogatni, hanem a bíróság által kihirdetett életfogytiglant.
drienovác
2010. augusztus 13. 19:10
Mansfeld díjat nem kap?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!