Ésszel megyünk a Marsra a tévében is

2016. november 15. 08:02

A Mars egy meglehetősen furcsa, hibrid sorozat, egy kicsit azokra a tévéfilmekre hajaz, amik ismert bűneseteket dolgoznak fel az ügy valódi szereplőivel.

2016. november 15. 08:02
Varga Attila
comment:com

A Mars ettől meglepően dinamikus lesz, az első részben hálistennek kihagyják az űrben töltött monoton hétköznapokat (hét hónapos útról van szó, minek megmutatni), és pár karakterépítő jelenettől eltekintve igyekeznek a cselekmény izgalmasabb részeire koncentrálni. Mi van, ha pont a leszálláskor szarik be a manőverező egység? Mi van, ha az előre kijelölt területtől 76 kilométerre szállnak le? Hogyan jutnak el az előre küldött, és a túléléshez elengedhetetlen cucchoz? A két szál intergrálása meglepően jól sikerült, legalábbis nekem volt meglepő, hogy egyformán érdekes és fogyasztható lett mindkettő, a beszélő fejek nem nyomják el a színészeket, és fordítva.

Kicsit idealisztikus az az elképzelés, hogy a világ majd jól összefog, és közösen vállalja a költségét az expedíciónak, ami többek között azért is kell, hogy a szereplőgárda polkorrekt változatossága értelmet nyerjen – van benne amerikaitól a spanyolon át a nigériaiig mindenféle náció. A színészek közül a legismertebb a The Killingben is szereplő Ben Sawyer, aki az expedíció kapitányát játssza, és sajnos narrálja is a fikciós részeket Oravecz Nóra legsötétebb napjait idéző álmély merengésekkel, amiktől az ember legszívesebben lemarná magáról az összes bőrt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2016. november 17. 13:08
Ne tréfálkozzunk a Marssal, s ne hülyüljük el. Pár rendkívül fontos kérdés nincs tisztázva. 1. Van-e már, avagy lesz-e többször felhasználható űrhajó, mely fékezve leszáll a Marsra úgy, hogy onnan fel is tudjon szállni újra? Nem egy játékrakéta, hanem 4-5 embert fuvarozó. Minderre nem kaptunk választ a filmsorozat első részéből, csak a felrobbant rakétákat láttuk. Az európai automata kutató egység is legutóbb pancser módon lezuhant. Pedig még vissza sem kellett szállnia. 2. A hosszú úton védelem nélkül az űrhajósok BELHALNÁNAK a kozmikus sugárzásba. Ezt csak ólom kamrákkal lehetne kivédeni. Ez óriási túlsúly. Van-e már erre megoldás? 3. Meg van e tervezve a teher és az emberek különválasztása indulásnál is, ott tartózkodásnál is, visszatérésnél is? 4. Honnan veszik az üzemanyagot, a visszatéréshez? 5. Hogy lehet az, hogy eleve nem gondoltak a távolabbi landolási hely és a bázis közti elégséges kapacitású fuvarozó gépezetre? Én enélkül ki sem adnám a start engedélyt. 6. Mi lesz a Földön 2033 tájékán? Mi van, ha hordák küzdenek majd vízért, benzinért és sültpatkányért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!