Elkeseredett, reményvesztett lett a magyar

2016. június 10. 14:59

Az ingerküszöb nagyon alacsonyra került, az emberekben annyi a frusztráció, hogy már nem lehet olyan szabadon rádiózni, mint pár éve. Azt vettem észre, hogy mi lettünk a szelep, rajtunk lehet fröcsögni, a gőzt kiengedni. Interjú.

2016. június 10. 14:59
Sebestyén Balázs
Index

Azóta vigyáztok az ilyenre?

Igen. Az ingerküszöb nagyon alacsonyra került, az emberekben annyi a frusztráció, hogy már nem lehet olyan szabadon rádiózni, mint pár éve. Azt vettem észre, hogy mi lettünk a szelep, rajtunk lehet fröcsögni, a gőzt kiengedni. Az emberek kényelmetlenül érzik magukat a bőrükben, és egyszerűen ezt valahol le kell vezetni – ha bedobsz egy olyan témát, ami erre alkalmas, akkor be is következik. Amit négy-öt évvel ezelőtt simán belefért, aminél a hallgató vette a lapot és röhögött, na az most már nincs meg. Egy picike szikra elég, és ugranak mindenre. Az is jelzi az ország mentális állapotát, hogy a rádiós műsorkészítőknek nagyon végig kell gondolniuk, mi az, ami kimegy, mi az, amit nem szednek szét azonnal.

Volt olyan téma mostanában, ami ezért maradt ki?

Olyan konkrét téma, amit eldugtunk, nem, csak mindenkiben előbb gyullad a piros lámpa, mint korábban, és hamarabb áll meg. Az emberek érzékenyebbek, robbannak, hőbörögnek, nyilván ez nem a műsorkészítő hibája, hanem egy ország kórképe. Mondasz valamit, mire észbe kapsz, jönnek a nőegyletek. Ez a rettenetes érzékenység szerintem nem valós, és nem is annak az orgánumnak szól elsősorban, aki közli, hanem egyfajta belső inger, amit le akar vezetni valakin. Elkeseredett, frusztrált, reményvesztett ember lett a magyar, és ez nagyon szomorú. (…)

Volt olyan ügy, ami mellé odaálltatok, és látszata is volt?

Volt, amikor például az Annával veszekedtünk menekültügyben, ezt azt hiszem, te is megírtad, igyekeztem a fejében rendet tenni, de közvetve nemcsak az övében, hanem a hallgatókéban is. Elmondtam, hogy ez miért fontos, és miért kellene, hogy mindenkit érdekeljen, és miért lenne fontos, hogy mindenki kimenjen a Keletibe, és megnézze a saját szemével, mi van ott, hogy mit kommunikálnak hivatalosan, és mi a valóság. A szemünk előtt zajlott, zajlik a történelem, akinek részesei vagyunk, és ehhez így is hozzáállhatunk és úgy is. Szerintem kutya kötelességünk segíteni azokon az embereken, akik ott aludtak a Keletiben, és volt, aki ugyanezen a véleményen volt, mások nem értettek velem egyet, mindenesetre nagyon sokan telefonáltak, sokan mentek ki, és győződtek meg arról, hogy a hivatalos kommunikáció és a valóság mennyire nem fedi egymást.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2016. december 02. 13:45
Megdolgoztál azért rendesen te is Bazsikánk, meg a többi hülye haverod is, hogy veletek együtt a körétek keveredett hallgatóságnak még az élettől is elmenjen a kedve! Normális emberek ugyanis nem röhögnek ki másokat, nem gúnyolódnak mások időszakos sikertelenségén, és nem vihognak megállás nélkül megkergült kecskegida módjára, hanem élik a felnőtt férfi életüket, teli tömény humorral. Kesergésed után ki lehet jelenteni, hogy azok a magyarok, akik nem hallgatták azt a szarságot, amit a rádióban nyomtatok, azok egyre jobb kedvűek ;) Akik meg odavoltak érted, értetek, azok nem csoda, hogy veletek együtt végtelenül elkeseredett és reményét vesztett lett. Gondolom már rájöttél Bazsikánk, hogy a humormentes, alantas idióta vihogásnak sírás lesz a vége ;)
catalina9
2016. december 02. 13:39
Elolvastam az egész interjút. Tényleg elkeseredett lettem, sőt reményt vesztettem, hogy egy ilyen sebestyénféle csepürágó veszi magának a bátorságot /szemtelenséget/ hogy az igazán "magyar" RTL mezében és az igencsak "magyar" Index csomagolásában előadja, hogy milyen is a "magyar", hát ez elég elkeserítő. ugyanis magyar vagyok.
catalina9
2016. december 02. 13:39
Amit négy-öt évvel ezelőtt simán belefért, aminél a hallgató vette a lapot és röhögött, na az most már nincs meg. " mondja Sebestyén celebünk. szerintem a "magyar" rájött, hogy micsoda kártékony paraziták vagytok, és már nem elégszik meg a gyermeteg röhögtetéssel.
simonvitéz
2016. december 02. 13:32
"a magyarság életében ilyen lelki, szellemi mélypont talán a török-habsburg hódoltság együttélése során létezett." Egyetertve az altalad elmondottak nagyjabol egeszevel, ezt a mondatot eroteljesen vitatnam. Ha akkor is olyan szellemi-lelki kutmergezes folyt volna, mint manapsag, a magyarsag a hodoltsag vegere megszunt volna letezni. Ne felejtsd el, akkoriban meg nem voltak itt"ezek", a mediajuk nem tudott semmilyen mertekben sem szennyezni. A magyarsagnak a hodoltsag koraban a fizikai teste serult sajnos, igaz az dramai mertekben, a nemzettudat, eredettudat, hagyomany szinte intakt maradt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!