Világsztárok között listázzák Szoboszlait, mutajuk az elit játékosokat

2023. november 19. 13:59

Jól járt a Liverpool a magyar játékos megvételével.

2023. november 19. 13:59

A Ripost összeállította a nyáron új csapathoz igazolt labdarúgók toplistáját. Szoboszlai Dominik a portál szerint is az európai topfutball legjobbjai közé tartozik. A magyar játékosnál csak ketten voltak „jobb vételek” az összeállítás szerint.

Az első helyre Jude Bellingham került, aki Borussia Dortmundból igazolt a Real Madridba. Bellingham habár még csak 20 éves, de már 27-szeres angol válogatott támadó középpályás, a Real Madridnál mutatott zseniális játéka pedig világklasszissá tette – írta a Ripost. Bellingham vételára 103 millió euró (39 milliárd forint) volt. 

A második helyre Harry Kanet rangsorolták, ő Tottenhamtől került a Bayern Münchenhez, ő 95 millió euróba (36 milliárd forint) került. Az őszi szezonban 16 tétmérkőzésen játszott új csapatában, amelyet 21 góllal – ezzel eddig ő a legeredményesebb támadó Európában – és 7 gólpasszal segített.

Szoboszlai Dominik, akinek pályafutásáról mi is rendszeresen írunk 70 millió euróba (26 milliárd forint) került a Liverpoolba, ugyanakkor a magyar játékos ennyi pénzét is „jó vétel volt” a portál szerint. A tavalyi mélyrepülés után idén szinte feltámadt a Liverpool Szoboszlai megérkezés óta. A magyar játékos a csapat egyik egyik leghasznosabb és és legtöbbet játszó focistája lett. Egyből beilleszkedett, rögtön húzóember, a szurkolók kedvence lett. A legendás Steven Gerrard méltó utódjának tartják, és klublegendák sora áradozik róla.

A listára Szoboszlait követően még olyan nevek kerültek fel, mint James Maddison és Isco. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: IAN HODGSON / AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2023. november 19. 14:48
Ha Salah nem maradt volna akkor sehol se lennének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!