Eddig hatalmas diadalmenet a Pokémon Go

2016. július 13. 09:15

A Pokémon Go jelenleg a legnépszerűbb alkalmazás, felhasználók százezrei bóklásznak azokon a helyeken Pokémonok után kutatva, ahol már elérhető a játék. Indulása óta Pokémon-márkát tulajdonló Nintendo értéke a negyedével nőtt egy nap alatt, a játék használatát pedig már be is tiltották pár helyen, például a washingtoni holokauszt-múzeumban.

2016. július 13. 09:15

Július ötödikén vált elérhetővé a világ több részén a Pokémon Go nevű játék, ami a népszerű Pokémon-franchise legújabb darabja. A Huffington Post cikke szerint a Pokémon Go jelenleg a legtöbbször letöltött alkalmazás androidos telefonokon, illetve átlagosan ezt használják legtöbbet a felhasználók, napi negyvenhárom percet. Magyarországon hivatalosan ugyan még nem érhető el a játék, de különböző módszerekkel beszerezhető, így hamarosan itt is mobillal a kézben össze-vissza bóklászó embereket láthat majd a gyanútlan járókelő. Ezúttal ugyanis nem a Gameboyok felületein gyűjthetik a játékosok a csatázásra használt szörnyeket, hanem a való világban, pontosabban a telefon segítségével kiterjesztett valóságban, ez pedig egészen érdekes helyzetekhez vezetett már most.

Az egyik első ilyen dolog, hogy az embereknek a játékhoz konkrétan mászkálniuk kell a fizikai környezetben, tehát sok olyan játékos is utcára kényszerült lépni, hogy sétáljon egy csomót, aki egyébként nem szokott. Közülük sokan ezután a Twitteren panaszkodtak izomlázra. A másik szórakoztató mellékhatás, hogy mivel a különböző tárgyak beszerzési helyeként szolgáló PokéStopokat teljesen véletlenszerűen osztotta el az alkalmazás, ezért a játék szempontjából legalábbis egészen furcsa helyekre, például templomokba, temetőkbe, vagy a másik végletet nézve éppen sztriptízbárokba is be kellett menniük az igazán elhivatott játékosoknak. A Lifehacker már közölt is egy szülői útmutatót a játékhoz.

Ezért például az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben, vagy a washingtoni holokauszt-múzeumban már be is tiltották a játék használatát. „Az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben az elesett katonák iránti tisztelet vendégeinktől és látogatóinktól is a legszigorúbban megköveteli a tiszteletet” - olvasható a sírkert keddi közleményében, amely hangsúlyozza, hogy „e megszentelt földben nyugvók mellett nem helyénvaló Pokémon Góval játszani”. A washingtoni holokausztmúzeum nem adott ki közleményt, de szóvivője, Andrew Hollinger ugyanilyen tartalmú nyilatkozatot adott az amerikai közszolgálati rádió (NPR) munkatársának. „Különösen nem helyénvaló Pokémon Gót játszani olyan helyen, amely a nácizmus áldozatainak állít emléket. Megpróbáljuk elérni, hogy a videojáték készítője kivegye a holokausztmúzeumot a játék helyszínei közül” - fogalmazott Hollinger.

Így működik egyébként a játék:

Aztán volt olyan játékos is, aki Pokémon-vadászat közben holttestre bukkant, de akadt pár srác, akik rájöttek, hogy egy-egy PokéStopnál érdemes lesben állni, aztán fegyverrel fenyegetőzve kirabolni a bóklászó pokémestereket. A Kotakun Omari Akil arról írt, hogy rájött: feketeként Amerikában kész életveszély a játékkal játszani, hiszen egy céltalanul sétálgató fekete férfira tuti, hogy rendőrt fognak hívni, annak pedig ugyebár lehet rossz a vége. A játék hatalmas sikere pedig a Deadline cikke szerint újra felélesztette az érdeklődést Hollywood részéről egy élőszereplős Pokémon-film iránt.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a játék mikor lesz elérhető Magyarországon hivatalosan is.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2016. július 21. 11:40
Milyen érdekes, hogy azt a több millió éhező amerikait (akik élelmiszer jegyet kapnak) a kutya sem "keresi". Volt egyszer egy amerika.
ivette33
2016. július 21. 11:39
ugyan már, mi nem játszunk ilyeneket! nekünk a gyűlölködés a legjobb szórakozás! adjatok inkább migránsos híreket, hogy ideírhassuk: MINKET EL AKARNAK PUSSSZTÍTTTANI!!!! A SOROSSSS!!! (ez a legjobb!)
orion
2016. július 16. 16:53
Ez vicces :) Legalább kimennek a levegőre és használják a lábaikat.
Aerion
2016. július 14. 00:35
Tényleg? Nem mondod, pedig olyan jók is azok magyarellenes viccek, idézek is egyet, hadd szórakozz rajta kedvedre. A '90-es években jelent meg egy Kolozsvári illetőségű helyi lapban: ... A városi tanács ülésén mondja az egyik tanácsos: Szerintem még kellene egy szobor a városba. Rögtön jönnek a javaslatok: Legyen az a román paraszt szobra! Legyen a népviseletbe öltözött paraszt szobra! Jobb kezében legyen egy vasvilla, és harcoljon a magyarokkal! A bal kezében legyen egy kötél, hogy a magyarok lássák, mi vár rájuk! S hogy az üzenet világos legyen, a kötélen lógjon egy magyar! Egy pillanatnyi csend után megszólal a tanácselnök: Jó, de a magyart naponta cseréljük ... Jó, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!