Taroltak a magyarok Szarajevóban

2010. augusztus 02. 09:55

Öt díjat hoztak el fiatal magyar filmesek régiónk vezető filmes rendezvényéről -erre az 1995-ben alapított a szarajevói fesztivál történetében eddig még nem volt példa. Kitüntették Mundruczó Kornélt és Hajdu Szabolcsot is.

2010. augusztus 02. 09:55

Idén 1ndezték meg a nagyszabású szarajevói filmünnepet, amelynek célja a régió legjobbjainak felvonultatása és a térség szakmai találkozójának megtartása. „Mind a részvétel, mind pedig a díjak számát tekintetve rekordot ünnepelt a magyar film a szarajevói fesztiválon” - közölte a Magyar Mozgókép Közalapítvány. A Cristi Puiu román filmrendező vezette nemzetközi zsűri Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című rendezését különdíjjal jutalmazta.

Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmje két díjat is elhozott: a művészmozik nemzetközi szövetségének (CICAE) díja mellett a tekintélyes páneurópai portál, a Cineuropa díjával is a rendező MMKA által támogatott, Filmszemle-fődíjas filmjét méltatták. A filmfesztiválhoz kapcsolódó Cinelink koprodukciós fórum Bogdán Árpád és Kenyeres Bálint filmterveit díjazta. Bogdán Halottlátók (The Necromancer), míg Kenyeres Bálint Tegnap (Hier) című filmtervével vett részt a régióban készülő kiemelkedő filmek fórumán. A fesztiválon Magyarországról négy film és négy filmterv vett részt, ami rekordot jelent.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!