Nagy meglepetés született a Bajnokok Ligája elődöntőjében!

2024. május 07. 21:33

A PSG hátrányban kezdte a meccset a Borussia Dortmund ellen, és tényleg mindent megtett a siker érdekében.

2024. május 07. 21:33
Dortmund's Norwegian defender #26 Julian Ryerson (C) challenges Paris Saint-Germain's Portuguese forward #09 Goncalo Ramos (L) and Paris Saint-Germain's Spanish midfielder #08 Fabian Ruiz during the UEFA Champions League semi-final second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Borussia Dortmund, at the Parc des Princes stadium in Paris on May 7, 2024. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Nyitókép: Odd Andersen / AFP

 

Paris Saint-Germain    Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain –Borussia Dortmund

 0–1 (összesítésben: 0-2)

Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó

Helyszín: Párizs, Parc de Princes. Vezeti: Daniele Orsato

PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes – Zaire-Emery, Vitinha, Fabián – O. Dembélé, Mbappé, Goncalo Ramos. 

cserék : Keylor Navas (k.), Tenas (k.), Danilo Pereira, Mukiele, Skriniar, Zague, Soler,Li Kang In, Ugarte, Asensio, Barcola, Kolo Muani

vezetőedző: Luis Enrique 


Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Brandt, Can – Adeyemi, Füllkrug, Sancho. 
cserék: Lotka (k.), A. Meyer (k.), Süle, F. Nmecha, Özcan, Reus, Wätjen, M. Wolf, Bynoe-Gittens, Haller, Malen, Moukoko

vezetőedző: Edin Terzic

Nicklas Füllkrug góljával és okos védekezéssel egygólos előnyt szerzett a múlt héten a Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén a Borussia Dortmund a Paris Saint-Germain ellen. A mérkőzés annak ellenére nagyon izgalmas volt, hogy mindössze egy gól esett, de a visszavágó még izgalmasabbnak ígérkezett, hiszen a párizsi együttesnek mindent meg kell tennie a fordításért ha döntőbe akar jutni. 

Ezt is ajánljuk a témában

A párizsi szurkolók látványos koreója a meccs előtt:

 

Nagy kérdés persze, hogy a Dortmund hagyja-e ezt, úgy, hogy nincs ott a háta mögött fanatikus szurkolótábora, a félelmetes, 25 ezer tagú Gelbe Wand. A mérkőzés első perceit elnézve Edin Terzić együttese egyáltalán nem illetődött meg, sőt mintha ők irányítottak volna. 

Nagyon taktikusan passzolgatva, a bedobásokat, pontrúgásokat jól elhúzva minden lehetséges módon megpróbálták húzni az időt. Ezt pedig egészen sikeresen tették, hiszen az első tíz perc nagyon gyorsan eltelt. Az első helyzet is a német együttesé volt, de Maatsen beadását füllkrug Donnarumma kezébe fejelte. a másik oldalon Hakimi passzából Ramos lehetett volna eredményes, de ez is a kapusé lett.  

Mindkét csapatnak voltak helyzetei –  a PSG-nek picit több – Ryerson az oldalhálóba lőtte Füllkrug labdáját, Dembelé pedig a kapu fölé durrantott, és ehhez hasonló jelenetek sorát láthattuk, de gól még Mbappé csodás cselsorozatát követően sem született, és az első fél óra elég gyorsan eltel. 

A franciák meddő mezőnyfölényben támadtak, miközben a dortmundi együttes villámgyors, de eredménytelen kontrákat vezetett. 

A 35. percben csak Gianluigi Donnarumma zseniális védésén múlott, hogy egy ilyen kontrából a rakétasebességű Adeyemi lövését követően nem lett kétgólos a BVB előnye. És az a jelenet, ahogy az olasz kapus és a német balszélső egymásra mosolygott a védés után – mintha azt mondták volna: „Nekem te nem lősz gólt!” „Dehogynem haver, ez szép volt, de a következőt elgurítom melletted!”

Az első félidőben PSG volt fölényben úgy a labdabirtoklásban (60-40 százalék) mint a próválkozások mennyisége (8-4) tekintetében, de gól nem született. A dortmundi csapat ügyes játékkal kihúzta az első félidőt, és megmutatta, hogy amint az első meccsen otthon, vigyázni kell velük, mert nagyon gyorsak, és veszélyes ellenakciókat tudnak vezetni. 

***

A második játékrészben nagyon felpörgött a meccs, már az harmadik percben nagy helyzete volt a PSG-nek – Mbappé gyönyörűen tekerte középre, Ramos továbbította, de Zaire-Emery a kapufát rúgta telibe. Ez pedig, ahogy az lenni szokott, nagyon gyorsan megbosszulta magát, mert két perccel később a a Dormund szögletét a hosszú oldalon érkező Hummels nagyon ügyesen fejelte le az alsó sarokba. Ezzel összesítésben kétgólos előnyben került a BVB. (0-1). 

Nagyon nehéz helyzetben tehát a PSG, hiszen még a hosszabbítás kiharcolásához is két gólt kellete találniuk. De a Dortmund ebben egyáltalán nem volt segítségükre, hiszen újra és újra letámadták őket és labdákat szereztek. 

Az 56. percben cserélt Terdic. az egyébként kitűnően játszó Adeyemi helyére a Borussia Dortmundtól 12 év után távozó Marco Reus érkezett a pályára. A dortmundi csapat pedig ebben az időszakban a híres lelátójuk szurkolótáborát idézte, olyanok voltak, mint egy sárga fal, amin a párizsi csapat nem igazán tudott áttörni. Amikor lőni tudtak, akkor is nagyon gyorsan kellett reaálni, mert a sárga mezes védelem mindenütt ott volt. 

Nem véletlen, hogy Ramos egy gyors passzt követően 12 méterről azonnal megpróbálta kapura tenni, de ez is fölément. A PSG-nek még pechje is volt, Mendes lövését követően a kapufa megint az ellenfelet segítette, hiszen kifelé pattant a labda. Goncalo Ramos következő kihagyott helyzetét követően őt és Fabiánt le is hozta a pályáról Luis Enrique, helyettük Barcola és Asensio jött be. 

A 65. percben Matts Hummels elkésett egy becsúszással, de még a tizenhatoson kívül érte el a támadót, ezért csak szabadrúgással jöhetett Asensio, de hiába a kiváló hely, ebből sem lett gól. 

A német hátvéd később megint főszerepet játszott egy jelenetben, de valószínűleg ezt szívesen elkerülte volna, hiszen Dembelé úgy fejberúgta labdával, hogy elterült a földön, és pár másodpercig fel sem tudott állni. A PSG mindent megpróbált, de a Dortmund állta a sarat, és egy (összesítésben két) gólos előnyben kezdték az utolsó negyedórát.  

És Hummels újabb gólt szerzett!  

A bíró viszont teljes joggal érvénytelenítette, mivel egyértelműen lesen volt. Egy szögletet követően Füllkrug védők felett a kapu felé tartó fejesébe piszkált bele lábujjheggyel, és továbbította a kapuba. A PSG több szögletet is rúghatott, de a dortmundiak kiváló védekezésének köszönhetően képtelenek voltak eredményesek lenni. 

Mbappé lőhetett, de akkor meg Kobel védett – hihetetlen, de ez volt a PSG 23. eredménytelen próbálkozása a meccsen. 

A feszültség egyre nőtt, Hakimi sárgát is kapott Brandt fellökéséért. Mbappé pedig a 25. helyzetett sem tudta berúgni, mert a földre pattintott lövése a kapufára ment. Pár perccel később Vitinha lövése szintén. Ez volt a negyedik kapufát eltaláló próbálkozásuk, és a 31. gólhelyzetük. 

A 4 perces hosszabbítást pedig már kivédekezte a Borussia Dortmund, amely így a 2012/2013-mas idényt követően 11 év szünetet követően ismét ott lesz a Bajnokok Ligája döntőjében, és még az is lehet, hogy ismét ugyanaz lesz a párosítás, hiszen a Bayern München az otthoni döntetlent (2-2) követően szerdán Madridban lép pályára a döntőbe jutásért. 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­z­i n­­i­­­m­f­o­m­­­á­­­n­­i­­á­­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
westend
2024. május 08. 06:31
Pár kapufát lőtt a Psg - csak hát a focit gólra játsszák. Talán majd legközelebb..
survivor
2024. május 08. 05:07
A franciáknál játszott francia ?
survivor
2024. május 08. 05:03
Dortmuuund...🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!