Sikerrel zárult a könyvhét

2010. június 08. 12:37

Több százezer látogató, teljesen megtelt Vörösmarty tér: az elmúlt évek egyik legsikeresebb könyvhetét zárhatták le a szervezők hétfőn. Zentai Péter László, a 81. Ünnepi Könyvhetet szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója bizakodó, de a hatalmas érdeklődést elsősorban a jó időnek tudja be.

2010. június 08. 12:37

„Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatom, ha jó idő van, sikeres a könyvhét” - summáz az MKKE igazgatója. Zentai hozzátette, sajnálja, hogy a rendezvény keretein belül az árvízről és annak kárvallottjairól nem tudták méltóképp kifejezni szolidaritásukat. Az igazgató elmondta, hogy az elmúlt hónapokhoz képest forgalomnövekedésről számoltak be neki könyvszakma képviselői. „Pozitív fordulat, hogy nemcsak a könyvhéten szereplő kiadók, terjesztők zártak jó hetet, hanem a könyvesboltokban is megnőtt a forgalom” - mondta.

A Könyvek éjszakája az igazgató szerint jól szolgálja azt a célt, amiért létrehozták: elősegíti a szerzők és a közönség kötetlen, bohém formában való találkozását. A mintegy ezer dedikálás közül Zentai kiemelte Juhász Ferencét, Esterházy Péterét, Vámos Miklósét és Sólyom László köztársasági elnökét, amelyeknél hosszan kígyóztak a sorok. Az pedig, hogy gyermekkönyvszerzők, illetve -illusztrátorok előtt is sorban álltak arra utal, hogy a gyermekkönyvek is végre megtalálták a közönségüket. „Mindez a könyvszakma jövőképét is meghatározza, hiszen arra enged következtetni, hogy a hazai könyveknek a jövőben is lesz értő közönsége” - értékelt Zentai Péter László.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!