Lebuktak a britek is: trükkös üzletet kötöttek Oroszországgal

2024. április 26. 15:49

Azerbajdzsánon keresztül özönlenek a brit luxusautók az oroszokhoz.

2024. április 26. 15:49

Nyitókép: Fatih Aktas/Getty Images

Az új, hivatalos adatok szerint februárban is folytatódott a brit luxusautók több millió fontos, rendkívüli, példátlan és nagyrészt megmagyarázhatatlan áramlása az Oroszországgal szomszédos államokba – számolt be róla a Sky

A HM Revenue & Customs adatai szerint februárban mintegy 26 millió font értékben exportáltak brit autókat Azerbajdzsánba. 

A számok azt mutatják, hogy a legutóbbi negyedévben ez a fejlődő gazdaságú volt szovjet állam volt a 17. legnagyobb célország a brit autók számára, nagyobb, mint az olyan régóta ismert exportpiacok, mint Írország, Portugália és Katar.

Azerbajdzsán felemelkedése szinte hónapra pontosan egybeesett az Oroszországba irányuló autóexportra vonatkozó szankciók bevezetésével. A brit autók Oroszországba történő szállítását megtiltották, egyrészt a „kettős felhasználású” áruként, amelyek fegyverként is felhasználhatók, másrészt a 42 000 font érték feletti autók esetében a luxuscikkekre vonatkozó különleges korlátozások miatt. Bár lehetetlen bizonyítani, hogy ezek a szállítmányok végül hová kerülnek, bőséges bizonyíték van arra, hogy ezeket az országokat használják fel a tiltott áruk Oroszországba történő csempészésére.

 

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. április 26. 19:31
"Bár lehetetlen bizonyítani, hogy ezek a szállítmányok végül hová kerülnek, bőséges bizonyíték van arra, hogy ezeket az országokat használják fel a tiltott áruk Oroszországba történő csempészésére." ??? Noha lehetetlen bizonyítani, hogy Hoppá hoppásai fordítják a cikkeket, bőséges bizonyíték van arra, hogy ezeket cikkeket Hoppá hoppásai nem látják jönni.
Tuners
2024. április 26. 18:35
Szia uram, Rolls Royce?
balbako_
2024. április 26. 17:56
Mindenki kötögeti a simlis kis üzleteit élén az USA-val, de a franciák, németek is az oroszokkal, de teli pofával minket Putyin pincsiznek. Undorító szarházi banda!
makapaka2
2024. április 26. 17:11
A kis simlisek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!