Bajnai Gordon kulcsembere is beállhatott Magyar Péter mögé

2024. május 06. 11:35

Korányi Dávid, Bajnai Gordon bizalmasának szervezete, az Action for Democracy egyik támogatott projektje a hazai politikusok közül már csak Magyar Péterrel foglalkozik a Tűzfalcsoport szerint.

2024. május 06. 11:35

Nyitókép: Media1

Magyar Péter színre lépése óta a Bajnai Gordon korábbi kormányfő bizalmasának szervezete, az Action for Democracy által támogatott „Nyomtass Te is!” valamennyi nyomtatványa a hazai politikusok közül gyakorlatilag csak Magyar Péterrel foglalkozik – hívta fel a figyelmet a Tűzfalcsoport.

A blog rámutat: a saját bevallása szerint pártoktól független „Nyomtass te is!” részt vett a 2022-es baloldali előválasztás stratégiai hátterét adó Ellenzéki Együttműködés-ben (Elegy). A propagandaanyag kiadója az eDemokrácia Műhely Egyesület, a kiadvány főszerkesztője az az L. László János, aki a Demszky-éra alatt a Budapest című portál felelős szerkesztője volt.

A Nyomtass te is! nevű lapot kiadó eDemokrácia Műhely Egyesület a Nemzeti Információs Központ (NIK) nemzetbiztonsági bizottság számára készült második részjelentése alapján 18 090 600 forintot kapott a Bajnai bizalmasa, Korányi Dávid szervezetétől, az Action for Democracytól. Az eDemokrácia Műhely Egyesületet partnerei között szerepel a Norvég Alap és az Ökotárs Alapítvány is.

Az Action for Democracy 2022-es beszámolója szerint az NGO 55 142 dollárt folyósított a Nyomtass Te is! tevékenységére. 

Ennek kapcsán korábban úgy fogalmaztak: „A Nyomtass te is! mozgalom egyszerű eszközzel, egyfajta XXI. századi szamizdattal lép fel annak érdekében, hogy mindenki hozzáférjen a [kizárólag baloldali tartalmakat megjelenítő] kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz . Az Action for Democracy büszke arra, hogy támogatni tudja ezt az alapvető jogokat helyreállítani kívánó szervezetet.”

A Mandiner számolt be róla elsőként, hogy az együttműködés újabb formájára derült fény a Bajnai Gordon-féle kör és Magyar Péterék között. Magyar már az április 19-i orosházi fórumán megemlítette, hogy a kampányában egy olyan szervezettel működhetnek együtt, amely több mint 10 ezer aktivistát képes mozgósítani. 

Egy civil szervezet ajánlott nekünk segítséget, akik eddig is már jelen voltak a szavazásokon, és nekik van 11-12 ezer emberük. E mellé kell nekünk még 10 ezret szereznünk 

– hangoztatta akkor a baloldal új reménysége.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­­z­­i n­­i­m­f­­­o­m­­á­n­i­á­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Krupp Skya
2024. május 06. 17:48
Az amerikai nagykövet is beállt mögéjük jó szorosan.
kir2vik
2024. május 06. 15:54
"fideath-7llnnhegyi 2024. május 06. 13:06 Szóljál már Rogánnak is hogy nem kell aggódnia, mert ő láthatóan nagyon aggódik mert napi 20 magyarpéteres cikket rendel az összes lakájmédiumtól. " Tőled ki rendelte a napi 50 hozzászólást? Poloska?
kir2vik
2024. május 06. 15:48
"luxusbatarluxusbatar 2024. május 06. 12:12 Ja! És ez a kappanhangon való monoton darálás...kurva nehezen lehet elviselni. És semmi új, csak a monoton ismételt dolgok. Propagandistázás, bohócozás, "keménykedés" a hatalommal. Egyszerűen ez az ember túlértékeli saját magát. És a prolik kajálják." Gondoltam, hallgatok egy kis Poloska Petit. Rámentem vasárnap a debreceni cirkuszra a saját facebookján. Először is elkezdeni sem tudták, LASSÍTOTTÁK az időt (hogy ezt hogy lehet?). És egyszer csak megszólal Kádár János. Azt hittem, leesek a székről. Nézem a képernyőt, hát Petike rezzenéstelen arccal kántálja a köszönést kicsit tájszólásban... Amíg be volt töltve a műsor, kb. 20 percig, 20000 volt a legtöbb megfigyelő. Íme, az országos figyelem. Majd ezek jól rendszert váltanak vele. A téren tényleg sokan voltak, de a városba látogató cirkuszt is sokan nézik meg, csak kíváncsiságból. Szóval, KI A TISZA VIZÉT ISSZA, PETI VIZÉT ISSZA VISSZA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!