Öt embert sebesített meg az utcán dühöngő medve Szlovákiában (VIDEÓ)

2024. március 27. 15:06

Az egyik sebesült egy tíz éves kislány.

2024. március 27. 15:06
null

Nyitókép: Youtube képernyőkép

Az ország környezetvédelmi minisztere szerint lelőtték azt a barnamedvét, amely öt embert sebesített meg egy szlovák városban történt ámokfutása során – írja a BBC.

Március 17-én készült az a videó, amiben látható a Lipótszentmiklós utcáin ugrándozó medve. A barnamedve felkutatása összesen tíz napig tartott, végül kedden lőtték le egy helyi erdőben. Az esetet követően a szlovák kormány nagyobb szabadságot akar a medvepopuláció szelektív csökkentésére.

A medve azonosításához drónt és biometrikus technológiát is használtak – közölte Tomas Taraba környezetvédelmi miniszter a Facebookon közzétett bejegyzésében, és köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az akcióban.

A szlovák actuality.sk hírportál becslése szerint a hároméves, körülbelül 70 kg súlyú medvét számos fotó és videó örökítette meg, amint a hónap elején az észak-szlovák város utcáin szaladgált. Az egyik videón az látható, amint a medve egy járdán álló férfi felé rohan. Öt ember, köztük egy 10 éves kislány megsérült, kettőt kisebb sérülésekkel szállítottak kórházba. 

A múlt héten riadókészültségi állapotot hirdettek ki a régió járásaiban, hogy megelőzzék a hasonló támadásokat.

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­g­ö­s­­ ­l­á­­­n­y­­o­k­­­ ­v­­­á­r­­n­­a­k­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
juppiter
2024. március 27. 17:23
Liptószentmiklós, nem Lipótszentmiklós...
Interista
2024. március 27. 17:06
Maci Laci akcióban . A sérülteknek jobbulást ! Az állatszaporulattal az adott ország(ok)nak kellene foglalkozni, nem brüsszelnek. Ott már most is sok állat van. És nem bírni velük. Csak bégetnek a birkák. Bele ugatnak mindenbe, pedig nem kutyák. Inkább kutyaütők.
KBA98
2024. március 27. 16:43
Egyszerűen nem értem! A bennünket környező országok tenyésztik a medvéket, melyek ráadásul ide járnak át! A vadgazdálkodásról még nem hallottak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!