Károly király is írt a 100. születésnapját ünneplő magyar holokauszt-túlélőnek

2023. december 29. 22:19

Az Ön életműve az volt, hogy emlékeztesse a mi nemzedékünket a romlottság és a gonoszság mélységeire, ahová az emberiség le tud süllyedni – írta.

2023. december 29. 22:19

Lily Ebert holokauszt-túlélő a családja valamint több tízezer üdvözlőlap és üzenet kíséretében ünnepelte 100. születésnapját – számolt be a Jewish Chronicle.

Ebert életét a holokauszt tudatosításának szentelte, mióta 1944-ben magyarországi otthonából a hírhedt auschwitz-birkenaui haláltáborba deportálták. Édesanyját, bátyját és nővérét a gázkamrákban ölték meg.

A világ minden tájáról érkeztek jókívánságok, többek között Boris Johnson volt miniszterelnöktől. Ebert személyes levelet és virágcsokrot kapott Károly királytól is „nagyon különleges és szívélyes jókívánságokkal”.

A levélben ez állt: „Kedves Lily, szerettem volna személyesen írni a 100. születésnapja nagyon különleges alkalmából. 

A szörnyű szenvedést, amelyet Ön és családja átélt, soha nem lehet megfelelően leírni vagy elismerni, de mint azoknak az éveknek a borzalmainak túlélője, az Ön életműve az volt, hogy emlékeztesse a mi nemzedékünket a romlottság és a gonoszság mélységeire, ahová az emberiség le tud süllyedni, amikor az ész, az emberség és az igazság elhagyja” 

– írta levelében a király. 

„Továbbra is emlékezteti a világot azokra az elképzelhetetlen szörnyűségekre, amelyeknek szemtanúja volt, pozitívan éli az életét, igazi nemeslelkűséggel és gyűlölet nélkül, olyan módon, amely mindannyiunk számára példaértékű. Az Ön rendkívüli lelkierőjét, rugalmasságát és bátorságát jobban csodálom, mint ahogy azt elmondhatnám” 

– folytatta Lily Ebert köszöntését.

„Nagyon remélem, hogy nagyon boldog napja lesz a családja és a barátai körében, és számtalan gondolatot és áldást hoz Önnek egy ilyen emlékezetes évforduló” – zárta üdvözlését Károly király.

Az év elején Lily Károly királytól MBE kitüntetést kapott a holokauszt oktatásáért tett szolgálataiért.

Nyitókép: ARTHUR EDWARDS / POOL / AFP

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
törölt felhasználó
2023. december 30. 14:36
Undorító ez a cionista nyomulás éppen most, amikor három hónap alatt végeztek FAJI alapon több, mint 20 ezer ártatlan palesztin civillel, nőkkel, kisgyermekekkel, azért, hogy megkaparinthassák még azt a földet is, amit a brit gyarmatosítók, az USA és az ENSZ 1949 után PAPÍRON meghagyott nekik.
Box Hill
2023. december 30. 14:04
Minden 100. életévét betöltő brit alattvaló kap levelet a brit uralkodótól. (A zsidók különösen disszidálhattak volna Palesztinába, de a britek nem engedték be őket gyarmatukra.) BUCKINGHAM PALACE Birthday Messages In order to receive a congratulatory message from The Queen for 100th, 105th birthdays and every year thereafter, it is necessary to complete the form overleaf and return it to the Anniversaries Office, Buckingham Palace.
Box Hill
2023. december 30. 13:52
A kommunista mészárlások túlélőit mikor üdvözli? Ja, hogy a mészárlók a szövetségesei voltak.
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2023. december 30. 12:13
Károly milyen aktiv lett. Jövő héten transgender WC -t is avatni fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!