Matthew McConaughey a Fehér Házban követelte a fegyvertartás szabályozását

2022. június 08. 16:28

A színész többek között szorgalmazta a fegyvervásárlási korhatár 21 évre emelését, illetve az AR-15 típusú félautomata fegyverek vásárlásakor kötelező várakozási idő bevezetését.

2022. június 08. 16:28
null

Matthew McConaughey amerikai színész a Fehér Házban mondott beszédet, amelyben kifejtette, szigorítani kell a fegyvertartás szabályait – számolt be a Telex. A színész a texasi Uvaldében született, ahol május 24-én a 19 éves Salvador Ramos tizenkilenc gyereket és két felnőttet gyilkolt meg a Robb Általános Iskolában.

McConaughey elárulta, hogy feleségével, Camila Alvessel felkeresték az áldozatok családjait az utóbbi héten. A meggyilkoltakról mutatott be fotókat, illetve az iskolai rajzaik közül is prezentált néhányat, valamint bemutatott egy pár zöld Converse cipőt is, amit az egyik lány viselt a tragédia napján, és aminek a segítségével azonosítani tudták a holttestét. (Az AR-15-ös puska egyes testeeket annyira megcsonkított, hogy csak DNS-teszt révén lehetett őket azonosítani.)

A színész beszámolt arról, hogy a városban a kiábrándultság uralkodik, majd felszólította a politikai vezetőket, hogy szigorítsák a fegyvertartási törvényeket. „Elég a másik oldal érvénytelenítéséből. Térjünk az amerikai népet képviselő közös asztalhoz. Keressünk egy középutat, azt a helyet, ahol egyébként a legtöbb amerikai él. Főleg ebben a kérdésben. Mert megígérem neked, Amerika, te és én, nem vagyunk annyira megosztottak, mint ahogy azt mondják.”

Hangsúlyozta továbbá, hogy adott a történelmi lehetőség a fegyvertartás szabályozására. Felszólította a Kongresszust, hogy vezessen be szigorúbb fegyvertartási törvényeket, beleértve a támadófegyverek betiltását és szigorúbb háttérellenőrzési szabályokat. McConaughey a fegyvervásárlási korhatár 21 évre emelését, az AR-15 típusú félautomata fegyverek vásárlásakor kötelező várakozási időt, továbbá az úgynevezett „vörös zászló” („red flag”) törvény elfogadását szorgalmazta.

„Ezek észszerű, gyakorlatias, taktikai szabályozások a nemzetünk, államaink, közösségeink, iskoláink és otthonaink védelméért. A felelős fegyvertulajdonosoknak elege van abból, hogy a második kiegészítéssel néhány tébolyult személy visszaél és eltéríti eredeti céljától. Ezek a szabályozások nem visszalépést jelentenek, hanem előrelépést a civil társadalom és a második kiegészítés felé” – szögezte le.

A színész kongresszusi képviselőkkel, illetve Nancy Pelosi házelnökkel és Joe Bidennel is találkozott a Fehér Házban.

Nyitókép: YouTube

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. június 09. 12:31
Amy: lelőttek 10 000 000 indiánt. lelőttek 10 000 000 vadlovat. lelőttek 10 000 000 bőlényt. Most lelövik 1mást. Hajrá.
Nabakker
2022. június 09. 07:20
És ezt tényleg beveszik az emberek, hogy egy szinész nagyon bemérgesedik, és mondja az asszonnynak, hogy: "elegem van én most bemegyek a fehérházba és úgy megmondom a frankót hogy csak na" ? Ezt tényleg elhiszik?
C.Dömötör
2022. június 08. 22:31
Ehhez nem szól hozzá: https://twitter.com/DrLuetke/status/1532628997397528577 az amerikai élőhalottak. Xylazine, egy állatoknak készült lazítószer. Ez most a divatdrog. https://en.wikipedia.org/wiki/Xylazine Ezt is megvették a demokraták, biztos, hogy nem volt nehéz meggyőzni. Nagyon bekeményítettek, szeretnék lefegyverezni a népet, hogy megkezdjék a terrort, évek, évtizedek óta készülnek erre. Ne feledjük, Obama már tíz éve engedélyezte a drónok bevetését az amerikaiak ellen. Építették a lágereket, használni is szeretnék.
48gondolkodó
2022. június 08. 18:52
Fogalom zavarok és ismeret hiányok: Fegyvertartás. Fegyverviselet. Fegyverhasználat. Mindez indokolt és indokolatlan, engedéllyel vagy nélküle. Mellesleg jármű használat (jogosítvány) engedéllyel egyeseknél életveszélyes töltött fegyver!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!