A CNN többé nem tesz közzé híreket a Facebook ausztrál oldalán

2021. szeptember 29. 08:55

A hírekhez fűzött gyalázkodó kommentárokat nem tudja megemészteni az amerikai médium.

2021. szeptember 29. 08:55
null

A CNN amerikai hírtelevízió szerdán bejelentette, nem osztja meg többé a híreit a Facebook ausztrál oldalán, miután egy bíróság a minap olyan döntést hozott, hogy az adott oldal üzemeltetője felelősségre vonható a hírekhez fűzött gyalázkodó felhasználói kommentárok miatt még akkor is, ha a megosztott tartalmak önmagukban nem becsmérlőek.

A CNN az első nagy hírszolgáltató, amely távozott a közösségi felületről Ausztráliában.

Közleményében a CNN csalódottságának adott hangot amiatt, hogy sem neki, sem más sajtóorgánumoknak nem sikerült a Facebookkal megegyezniük a kommentelési lehetőség kikapcsolásáról. A CNN folytatja a hírközlést Ausztráliában saját internetes platformján.    

A közösségi oldal egyik szóvivője leszögezte: a minapi bírósági döntés is azt bizonyítja, hogy a rágalmazás elleni ausztrál törvény vonatkozó része módosításra szorul. Hozzátette, hogy a Facebook a CNN rendelkezésére bocsátotta azokat az eszközöket és legfrissebb információkat, amelyekkel kezelni lehet a kommentárokat, korlátozni a felhasználók hozzáférését. Elemzők rámutatnak arra, hogy jóllehet Ausztráliában nem a CNN az elsődleges hírforrás, a hírtelevízió döntése láncreakciót indíthat el az ausztrál médiapiacon. Ausztráliában a közösségi média az egyik legfontosabb eszköze a hírterjesztésnek, a 25 milliós ország mintegy kétharmada használja a Facebookot, a Canberrai Egyetem becslései szerint pedig egyharmaduk a híreket is itt olvassa.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2021. szeptember 29. 13:39
végre egy ország amely megszabadul a hirhamisitástol
Gentry69
2021. szeptember 29. 13:19
https://mandiner.hu/cikk/20210414_cnn_igazgato_propagandat_toltunk_hogy_eltavolitsuk_trump_elnokot
Frank Lovy
2021. szeptember 29. 12:40
Nem fognak hianyozni!
formaegy
2021. szeptember 29. 12:36
"A CNN amerikai hírtelevízió szerdán bejelentette, nem osztja meg többé a híreit a Facebook ausztrál oldalán" Szegény ausztrálok telesírják a párnájukat, hogy nem olvashatják a világ legnagyobb terrorista tömeggyilkos államának egyik leghazugabb terror támogató férgeit. ))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!