Kongatja a vészharangot a CNN: „Biden szavazóinak ideje szembenéznie a valósággal”

2024. május 13. 09:26

Szinte minden mutatóban jobban teljesít Trump, mint demokrata ellenfele.

2024. május 13. 09:26
null

Nyitókép: Tom Brenner/Bloomberg via Getty Images

A CNN műsorvezetője, Fareed Zakaria politológus beszélt a csatornán a Donald Trump és Joe Biden közti verseny jelenlegi állásáról, és olyan dolgokat mondott, aminek valószínűleg nem fognak örülni a Demokrata Párt szavazói. 

Itt az ideje, hogy szembenézzünk a valósággal”

– kezdi a szakember, aki első körben arra hívja fel a figyelmet, hogy a közvélemény-kutatások inkább alá, nem pedig fölé becsülik Trump népszerűségét. Zakaria szerint annak ellenére, hogy az amerikai gazdaság az elmúlt két évben felkapaszkodott, az amerikaiak 55 százaléka szerint Trump tudná jobban kezelni a gazdasági helyzetet, és csak 33 százalékuk bízná ezt Bidenre. 

A bevándorlási kérdésben 57 % Trumpban bízik, míg Biden csak az amerikaiak 22 százalékát tudhatja maga mögött.

A műsorvezető szerint azonban ennél is aggasztóbb a Demokrata Párt megosztottsága, ami elsősorban a gázai helyzet ügyében érhető tetten. Vannak a prát szimpatizánsai között, akik szerint Biden túl puhán közelíti meg a kérdést, míg mások szerint túl keményen. 

Mindeközben Trump a bírósági botrányok következtében folyamatosan reflektorfényben van, felhergelt szavazói pedig mártírként tekintenek rá. 

A CNN-elemzést eredeti, angol nyelven megtekintheti alább:

 

 

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. május 15. 23:11
A republikánus párt is megosztott. Fele megszavazta az ukrajna gate törvényt. Mexikói határzár nélkül.
gyaloggos
2024. május 13. 15:10
DE MOST komolyan! BIDEN tényleg egy ÖREG ember, s NEM a korára, hanem az ÁLLAPOTÁRA utalok!
Antifleto
2024. május 13. 14:46
Meg a halott szavazók körében is vezet Trump ;)
Syr Wullam
2024. május 13. 13:36
"Vannak a prát szimpatizánsai között, akik szerint Biden túl puhán közelíti meg a kérdést, míg mások szerint túl keményen." Nincs is jobb, mint a reggeli kávé+cigi kombó után egy jó kis demokrata prát. Se nem túl puha, se nem túl kemény. 💩
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!