Elmaradhat az előválasztás a Belvárosban

2024. március 28. 08:49

A pártok és a jelöltek egymásra mutogatnak, áll a bál.

2024. március 28. 08:49
null

Nyitókép: Facebook

Kovács Alex Gábor, az ellenzéki Tiéd a Belváros frakció vezetője, valamint a DK-Momentum által támogatott Juhász Péter nem tudott megállapodni, így várhatóan mégsem lesz előválasztás Budapest V. kerületében április 4. és 7. között – írta meg a HVG Juhász Péter Facebook-videójára hivatkozva. Herényi Károly, az előválasztás megszervezésében szerepet vállaló Civil Választási Bizottság képviselője ugyanakkor az rtl.hu-nak azt nyilatkozta, hogy

hivatalosan még nem kaptak tájékoztatást arról, hogy nem lesz előválasztás, és még terveznek tárgyalni a közeljövőben.

A portál Závecz januári felmérésére hivatkozva azt írja: a fideszes Szentgyörgyvölgyi Pétert a helyiek 37 százaléka támogatja, Kovács Alex Gábor támogatottsága 27 százalék, Juhász Péteré pedig 11 százalék. Vagyis az ellenzéknek csak akkor van esélye a június 9-i önkormányzati választáson, ha egy jelölt áll a kormánypárti indulóval szemben. Kovács Alex Gábort a helyi ellenzéki frakció támogatja (a frakció egy kizárt momentumosból, valamint MSZP-s, LMP-s és DK-s képviselőkből áll), ő szeptemberben jelentette be, hogy indul a választáson, és már akkor jelezte, hogy ha lesz másik jelölt, nyitott az előválasztásra. Juhász Péter tavaly decemberben tért vissza a politikába V. kerületi polgármester-jelöltként, ő is nyitottnak mutatkozott az előválasztásra. 

Juhászt a DK és a Momentum támogatja.

A felek már az időpontot is kinézték (április 4-7.), de a tárgyalások elakadtak, volt olyan egyeztetés, amit végül meg sem tartottak. Gond volt az előválasztásra fejlesztett szoftverrel, vita arról, hogy ki, mennyit fizessen a lebonyolításért. A pártok és a jelöltek egymásra mutogatnak. Az előválasztásra kijelölt időpont pedig jövő hét csütörtökön van – olvasható a cikkben.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­g­­ö­­­s­­ ­l­­­á­­­n­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­r­­n­a­k­­­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
makapaka2
2024. április 01. 17:04
Vihar a biliben.
cutcopy
2024. március 30. 21:30
"Kovács Alex Gábor támogatottsága 27 százalék, Juhász Péteré pedig 11 százalék. Vagyis az ellenzéknek csak akkor van esélye a június 9-i önkormányzati választáson, ha egy jelölt áll a kormánypárti indulóval szemben" Jó ez a száraz matek 2022-ben elbukott, úgyhogy felesleges az "érzelemmentes" átszavazókkal operálni..
elfújta az ellenszél
2024. március 30. 16:10
Ezek direkt válogatják a legdestruktívabb figurákat? Asszonybántalmazó drogos ügyeskedő a belépési szint náluk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!