Dés László: Ma rosszabb a közérzetünk, mint '83-ban

2023. augusztus 19. 11:46

Szerinte itt nem arról van szó, hogy a jobboldal rossz, a baloldal meg jó, vagy fordítva.

2023. augusztus 19. 11:46
Dés László

Dés László interjút adott a Telexnek, amelyben leszögezte, hogy ma rosszabb a közérzete, mit '83-ban. Bereményi Gézáról kezdett el sztorizgatni, elmesélte, hogy '83 nyarán épp Bereményinek mosolyszünete volt Cseh Tamással, amikor „egymás után, szinte órák alatt születtek meg a dalok, és ez a hangulat negyven évvel később reprodukálhatatlan. 

Ma rosszabb a közérzetünk, ezzel viszont nagyon vigyázni kell: az alkotókedvet, a kreativitást nem lehet feláldozni egy éppen kellemetlen hatalom okán”.

Müller Péter Sziámi kapcsán is érdekeseket mondott Dés: az újságíró kérdésében felidézte, hogy Müllert erős kritikák érték a Petőfi Zenei Tanácsban való szerepvállalása miatt, aki úgy reagált erre az egészre, hogy a a legdurvábbakat gondolja a „hogy állhat szóba? típusú acsarkodó, gyűlölködő dumákról”, és szerinte e miatt a „hormonzavaros gyűlölethullám” miatt rossz ebben az országban élni.

Dés kifejtette, hogy Müllernek nincs igaza, „Péter kétségtelenül a naivitásig hisz ebben a kiegyenlítősdiben meg a pártoskodáson való felülemelkedésben, és nem érti, hogy itt nem erről van szó. Itt nem arról van szó, hogy a jobboldal rossz, a baloldal meg jó, vagy fordítva. Hanem itt egy társaság kisajátította ezt az országot.”

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
agenda
2023. augusztus 22. 16:21
Vajon mi hiányzik az ilyen igencsak jól eleresztett művészeknek? '83? Naná, 40 évvel fiatalabb volt és mindent megkapott itthon is, meg külföldön is, amit csak elérhetett a tehetségével meg a kapcsolataival. Mi hiányzik az ilyeneknek?
viator-11
2023. augusztus 22. 13:53
Szokásos Önjelölt Entellektüel nárcisztikus zsidó fanyalgás, és persze ez is túltolja a mindenszarizmust. Nem akar eladni véletlenül valami ingatlant ő is, így lesajánálásba csomagolva?
Mákos Rétes
2023. augusztus 22. 13:48
A durva anyád Dés! Te lehet jobban éltél. Mi meg egy közös wc/fürdőszobás munkás szállón. Egy szobában öten. Azóta minden testvéremnek van saját lakása és szüleimnek is sikerült a saját lakást elérni. Mocskos kommunista voltál és az is vagy most is!
masikhozzaszolo
2023. augusztus 22. 12:34
Nagyon örülök, hogy az akasztós, padlássöprős, körömletépős, kultúrhegemón, zenehegemón társaság helyett a körömtelen, stb. "csürhe sajátítja" most ki az országot. Mars ki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!