Tüntetést szerveztek a józsefvárosi romák Szarvas Koppány Bendegúz rasszista kijelentése miatt (videó)

2022. november 04. 16:57

A demonstráción lemondásra szólították fel a momentumos képviselőt és még a nótáját is elhúzták.

2022. november 04. 16:57
null

Ahogy azt lapunk is megírta, sajátos módon reagált Rishi Sunak indiai származású brit miniszterelnök kinevezésére a jelenleg a Momentum színeiben politizáló Szarvas Koppány Bendegúz. Az exgyurcsányista fiatal képviselő úgy fogalmazott: „Rishi Sunak miniszterelnöksége nekem úgy tűnik, mintha egy cigány Bokros Lajos + Lázár János kombináció kapná Bajnai Gordon 2009-es szerepét”.

Ezt a józsefvárosi roma önkormányzat sem hagyta szó nélkül, és nemrég tüntetést szerveztek Pikó András hivatala elé. A demonstráció vezérszónoka azzal kezdte beszédét, hogy leszögezte:

Majd hozzátette, hogy a rasszizmus minden formáját elítélik bárki és bármikor mondja.

A Hír TV összeállításából kiderült, hogy a megmozduláson mintegy 50-60 fő vett részt, akik békésen, táblákat tartva vonultak a józsefvárosi hivatal elé. Egyes táblákon az állt, hogy követelik Szarvas Koppány Bendegúz lemondását. Valamint azt is követelték, hogy a Momentum zárja ki a képviselőt a soraiból.

A tüntetésen több beszéd is elhangzott, olyan ismert személyek is megosztották gondolataikat a történtekről, mint Sárközi Pál hegedűművész vagy Kállai Kis Ernő, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar klarinét- és tárogatóművész.

A megmozdulást egy rögtönzött koncert is színesítette.

A demonstrációról készült felvételt alább tekinthetik meg:

Mint ismert, Szarvas Koppány Bendegúz korábban már kétes hírnevet szerzett magának. Akkor a fideszes politikusokról azt írta: „megdolgoznak a fiúk a lámpavasért”.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kubota
2022. november 05. 08:51
A gyurcsányné tehénke vajh mit szól ehhez? Ha ezt egy jobboldali, magyar politikus mondta volna, már az egész eu ezen forrongana. Balos mondta? 2 hete? Nem kommentelnek semmit...
Hajni37
2022. november 04. 20:25
A cigányok létszámáról. A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A Kemény féle kutatások és a Magyar Tudományos Akadémia adatai alapján létszámuk 650 ezer és 700 ezer között van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány kisebbségi vezetők bemondásaira alapoztak, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében minden érintettet duplán számolnak. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
enmar
2022. november 04. 20:00
Ti választottátok meg. Akkor meg?
BőröndÖdön
2022. november 04. 19:02
Mennyit fizettetek ezeknek a nyomorultaknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!