Berlini színművészetisek tüntettek az SZFE-ért

2020. december 07. 08:36

A főváros polgármester-helyettese is felszólalt. Egyéb résztvevők európai szintű politikai nyomást követeltek, a Fideszt pedig az AfD-hez hasonlították.

2020. december 07. 08:36
null

A Rosa Luxemburg téren megjelent a főváros polgármester-helyettese, aki egyben az állam kulturális szenátora is – írta meg a Mérce. Hozzátették: Klaus Lederer arról beszélt, hogy fontos a szolidaritás az SZFE-vel, és megemlékezett róla, hogy egyre erősödik a jobboldali befolyás a térségben.

A harc folytatódik

A Mérce közölte, hogy a berlini Ernst Busch Színművészeti Főiskola (Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch) hallgatói vasárnap demonstráltak a német fővárosban, hogy felhívják a figyelmet: a budapesti SZFE-n a harc folytatódik.  A Rosa Luxemburg Platz-on délben összegyűlt tüntetők tábláin olyan feliratokat lehetett látni, mint „Free SZFE!”, „Szolidaritás az SZFE-vel!”, „Veletek vagyunk!”

Mundruczó Kornél rendező is felbukkant

Helyi beszámolók szerint a tüntetők között Mundruczó Kornél rendező is megjelent. A Mérce megírta: a felszólalók a művészi szabadság fontosságát emelték ki, és a kormányzati elnyomást hibáztatják a magyarországi helyzetért. Európai szintű segítséget, jogi-diplomáciai és politikai nyomást követeltek a művészeti szabadság megőrzése érdekében. A német felszólalók továbbá a helyi szélsőjobboldali párthoz, az AfD-hez hasonlították a Fideszt, és utaltak egy nemzetközi jobboldali mozgalomra is, ami segíti őket – írta a Mérce.

(Mérce)

Kép forrása: SZFE HÖK Facebook-oldala

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. december 07. 21:35
Az SZFE ügy lényeglátó elemzése: https://egyvilag.hu/index.shtml#szfe
bagira
2020. december 07. 19:57
Náci-kommunistasejt más ország belügyébe beavatkozik.
szürkeSzarvas
2020. december 07. 15:26
Ja. freeSzfe.. A zsidó "kapcsolati hálón" a szerencsétlen,gerincetört németeket minden hülyeségre fel tudják használni a mi zsidaink.Is. :)
kérdés
2020. december 07. 13:42
Ez itt a reklám helye: a 'Birodalom visszavág' végtelenített sorozat legújabb epizódját láthatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!