Már magyar keresztnevek is szerepelnek a romániai Coca-Cola termékeken

2015. augusztus 06. 10:49

A két éve futó reklámkampány során idén először nem csak román, hanem magyar keresztnevek is megjelennek a Coca-Cola Romániában kapható termékein – tudatta az Igen, tessék! nevű civil szervezet, amely – a kulturális különbségekre érzékeny marketingért tevékenykedve – 2013 óta igyekezett ezt elérni.

2015. augusztus 06. 10:49

A Coca-Cola üdítőin két éve jelentek meg az első keresztnevek. A kampány Romániában is elindult, eddig azonban kizárólag román nevekkel futott. A kisebbségi jogokért, elsősorban a kétnyelvűségért küzdő Igen, tessék! mozgalom a kezdetektől próbálta elérni a multinacionális vállalatnál, hogy a Románia lakosságának 6,5 százalékát kitevő magyarságra is legyenek figyelemmel a kampány során. A változtatáshoz a segítségüket is felajánlották.

A lobbi hatékonynak bizonyult, a romániai boltok polcain ugyanis megjelentek a magyar keresztnevekkel ellátott üdítők – adta hírül a Főtér.ro az Igen, tessék! tájékoztatása alapján. A civil szervezet ezt írja közösségi oldalán: „Örülünk, hogy a Coca-Cola kampányában nem tesz különbséget fogyasztó és fogyasztó között, így tehát nem tesz különbséget a román, illetve a magyar keresztnevek között sem.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. augusztus 06. 20:43
Ég és föld. https://hu.wikipedia.org/wiki/Csaba_kir%C3%A1lyfi
brekker
2015. augusztus 06. 20:41
Miért nem inkább anyafarkast tesznek a kólájukra?
Akitlosz
2015. augusztus 06. 20:00
Még ha az lenne ráírva, hogy Punci, akkor sem venném meg.
Akitlosz
2015. augusztus 06. 19:59
Na majd mindjárt nekiállok Coca Colát venni, csak mert azt írták rá, hogy Csaba! Addig éljenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!