Kezdődik a sukorói telekcsere pere

2010. február 19. 12:37

A Fejér megyei bíróságon zajló eljárásban a Nemzeti Vagyonkezelő célja: semmisítsék meg a Velencei tó melletti ingatlanokról szóló cseremegállapodást.

2010. február 19. 12:37
Az intézkedést Oszkó Péter pénzügyminiszter kezdeményezte, miután nem tudtak megegyezni a befektetővel az eredeti állapotok helyreállításáról.Az ügyészség álláspontja alapján az ügylet körülbelül 600 millió forintnyi kárt okozhatott a magyar államnak.

Ez onnan derül ki, hogy Joav Blum értékbecslést készíttetett a három gyümölcsösről, melyeket az óriáskaszinóhoz szükséges területekeért cserébe adott. A Központi Nyomozó Ügyészség is vizsgálódik az ügyben. Az izraeli üzletember ellen mellesleg bírósági eljárás zajlik, okirat-hamisítás miatt: állandó lakcímeként tüntette fel azt a sukorói házat, ahol sosem lakott.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. február 19. 13:28
Szégyen.
freehckr
2010. február 19. 13:14
Ha nem velünk történne, még vicces is lenne, hogy százmilliókkal próbálják átcseszni az államot, és még az államnak kell pereskednie hogy ne bukjon akkorát... Kíváncsi lennék milyen lenne egy hasonló ügy lefolyása nálunk szerencsésebb történelmű országokban, de gyanítom még a legkulturáltabb európai államokban is rabláncra verve várnák megérdemelt legszigorúbb, több évtizedes fegyházbüntetésüket azok akik megpróbálták megkárosítani az adott államot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!