Gyanúsítottként idézték be Iványi Gábort

2024. március 27. 10:39

Iványinak csütörtökön kell megjelennie a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen.

2024. március 27. 10:39
Iványi Gábor

Nyitókép forrása: Facebook

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezető lelkészének csütörtökön kell megjelennie a hatóság előtt, olvasható a közösség Facebook-oldalán. A MET hozzáteszi, a hét folyamán további tíz vezet munkatársukat idézte be a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Központi Nyomozó Főosztálya, egy másik kollégájánál pedig adóellenőri vizsgálatot tartanak. Állítják, „az összehangolt hatósági vizsgálatsorozat, illetve a 13 éve tartó diszkriminatív kormányzati intézkedések az egyházüldözés gyanúját keltik.

A MET minden lehetséges eszközzel küzd intézményei működtetéséért és megtartásáért, tárgyalásra és megegyezésre törekszik az illetékes állami intézményekkel”.

Mint arról a Mandiner.hu legutóbb beszámolt, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt kezdeményezte a letartóztatását annak a több egyházi intézményért felelős gazdasági vezetőnek, aki 6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni – derült ki a Békés Vármegyei Főügyészség közleményéből, miután bilincsben vitték el Iványiék egyházának gazdasági vezetőjét.

A hatóságok azt közölték, gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt zajlik ellene eljárás. A kommünikében ismertették, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi az egyház szociális és oktatási, nevelési tevékenységet folytató intézményeinél gazdasági vezetőként dolgozott. A férfi felelt az adóbevallások benyújtásáért, és mint kiderült, 2015 februárjától 2022 januárjáig terjedő időszakban, az adóhatóságoknál a foglalkoztatáshoz kapcsolódó kötelezettségek vonatkozásában valótlan tartalmú bevallásokat nyújtott be. További részleteket IDE kattintva tudhat meg.

 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­s­ ­l­­­á­­n­­­y­­­o­­­k­ ­v­á­r­­n­­­a­­­k­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
2024. március 31. 08:37 Szerkesztve
Hmmm. Lendvai viaszbaba ezt úgy adta, hírül, hogy iványit Nagycsütörtökön RABOSÍTOTTÁK. logopédus mellé kéne egy diszlexiát kezelő ember is, aki segítené . Sok ilyen gyerkőcöt láttam, aki a betűket olvassa, de a tartalmat nem érti. A jó hír, hogy a gyerkőcökön lehet segíteni.
nempolitizalok-0
2024. március 27. 16:27 Szerkesztve
Kipukkadtak mögüle a libernyákok és mire komolyabb szakaszba jut az ügy, már Pressman (CIA) sem lesz.
nempolitizalok-0
2024. március 27. 16:26
Ezt a csókát a Nemzetbiztonsági szolgálat és NAV már évekkel ezelőtt megvizsgálhatta volna, mert rendesen van a számláján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!