A csőd szélének hete

2023. július 02. 13:26

Orbán fordítva ül egy orosz lovon.

2023. július 02. 13:26
null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította továbbá Orbán Viktor (a Bild című német bulvárlapnak adott interjújában), hogy »Ukrajna már nem szuverén ország. Nincs pénzük, nincs fegyverük. Csak azért tudnak tovább harcolni, mert mi támogatjuk őket. A Nyugat támogatja őket.«

Ezzel szemben a tény az, hogy Ukrajna szuverén országként kért és kap segítséget, és amíg vissza tudja verni az oroszokat, az is marad. Orbán fordítva ül egy orosz lovon.

Azt állította a miniszterelnök (a Bild című német bulvárlapnak adott interjújában arra a kérdésre, hogy adna-e menedékjogot a katonai puccsot megkísérelt Prigozsinnak), hogy »meglepődnék, ha Magyarországon kérne menedéket. A mi országunk békés ország. Az ilyen típusú fickók sosem jönnek Magyarországra.«

Ezzel szemben a tény az, hogy de bizony jönnek, és menedéket is kapnak. Például egy bizonyos Gaith Pharaon nevű nemzetközileg körözött, a terrorizmust is állítólag támogató szaúdi üzletember, akit Orbán még vacsorán is vendégül látott, és aki Orbán lakása közelében vásárolt magának házat. Vagy Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnök, akit magyar diplomaták szöktettek ki a börtönbüntetés elől, és akit tavaly hét évre ítéltek otthon. De hozzánk menekült egy svéd szélsőjobbos pártvezető is, miután párttársaival együtt bevándorlókat inzultált az utcán. Mint ahogy számos más ismert nyugati szélsőjobboldali is ideköltözött hozzánk. Talán mert olyan békés, barátságos ország vagyunk. Velük.”

***

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. július 03. 13:07
"Ezzel szemben a tény az, hogy Ukrajna szuverén országként kért és kap segítséget, és amíg vissza tudja verni az oroszokat, az is marad. Orbán fordítva ül egy orosz lovon." Szerinte ez tény. Indoklással már nem fárasztja magát. Az mondjuk igaz, hogy Ukrajn a szuverén országként kért segítséget, csak közben ezt a szuverenitást elvesztette, ha holnap egyedül maradnak, vége is lenne. Gyurika, te ülsz fordítva a vasalovon.
fabulon a bőre őre
2023. július 03. 09:30
Kihagyta az ő Kádár apjának tettét, amikor Carlost, a nemzetközi terroristát üdültették évekig. Amikor kényelmetlenné tették, kiszorították.
Pippancs
2023. július 03. 06:27
Ez meeg eel?
amca
2023. július 02. 23:07
Van a Balgar Krava. -Dobrev Meg van a Balgar Baromez.bolgárúr
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!