A béke több, mint a háború vége

2023. április 09. 22:05

Súlyos hatalmi és gazdasági érdekek csapnak össze.

2023. április 09. 22:05
null
Harrach Péter
mkdsz.hu

„Az ő félbe szakadt életük súlyos érv a béke mellett. Nem kevésbé súlyos a háború eszkalációjának veszélye, ami még több áldozatot követelne. Minden háború borzalmas és elkerülendő.

Akkor mégis miért nevezzük hősnek például a törökök ellen harcoló Hunyadi Jánost? Vagy tiszteletre méltónak a honvédek jelmondatát: „a hazáért mindhalálig”? A válasz benne van a kérdésben, a hazáért vállalt áldozat tiszteletre méltó.

Így van ez az ukránok esetében is, a hazájukat védik.

Ez a háború azonban ennél összetettebb. Ha igaz, hogy az új világrend kialakulásának egyik epizódja, akkor nem csupán két rokonnép háborúja. Akkor súlyos hatalmi és gazdasági érdekek csapnak össze. Végül vagy az ukránok, vagy az oroszok nyernek, vagy egyik se. Közben emberek halnak és családok szenvednek, Európa tovább gyengül, de a fegyverüzlet virágzik.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a háború után. Hol lesz a helyünk, és mi lesz a szerepünk?

Egy percig sem vitás, hogy Európához tartozunk.”

 

Nyitókép: Ukrán katonák orosz állásokat lőnek a Donyeck megyei Avgyijivka térségében december 26-án. Fotó: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2023. április 12. 09:52
És a tűzszünet is több, mint a cigiszünet, és a béketárgyalás is több, mint az ötórai tea - szemben azzal, amit a fidesz-kdnp képvisel.
Akitlosz
2023. április 10. 13:59
"Nagy kérdés, hogy mi lesz a háború után. Hol lesz a helyünk, és mi lesz a szerepünk? Egy percig sem vitás, hogy Európához tartozunk.” De azért gyarmat továbbra sem leszünk ugye? Csicska atlantista ez a fickó is. Ha a Fideszen múlik, akkor a határon túli magyarok ki fognak Kárpátalján. Magyarul nem lehet élni, sem megélni Kárpátalján.
Akitlosz
2023. április 10. 13:56
Hát pedig igazán derekasan küzd a magyar nemzetellenes narancssárga hatalom Ukrajna területi egységéért, mégis elvérzik!
Kristály
2023. április 10. 11:08
Sajnos ez már nem az az Európa amelyikbe mi magyarok beléptünk. Ez már egy sátánista buzi telep A zöld vérüek elhatalmasodtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!