A „No” hete

2023. március 27. 09:13

Migráció, gender és háború akkor is van, ha Orbán nem akarja.

2023. március 27. 09:13
null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (Twitter üzenetében a brüsszeli uniós csúcsról, angol nyelven), hogy a magyar álláspont világos és egyszerű: »No migration! No gender! No war!«

Ezzel szemben a tény az, hogy a magyar kormány álláspontja se nem világos, se nem egyszerű, ugyanis migráció, gender és háború akkor is van, ha Orbán nem akarja. Annyira van, hogy évente például 40-50 ezer ember vándorol be Magyarországra. A nemi szerepeket és szerepelvárásokat nem lehet betiltani, a gender létezik, a háború befejezését pedig nem Brüsszelben kell követelni, hanem Moszkvában. Hajrá!

Azt állította Gulyás Gergely miniszter (a kormány üléséről tartott tájékoztatóján), hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsa ellenére Magyarországon nem tartóztatnák le az orosz elnököt, ha idejönne, mert a bíróság statútuma nem lett kihirdetve, nem része a magyar jogrendnek, és így ellentétes az alaptörvénnyel.

Ezzel szemben a tény az, hogy a bíróság statútumának, szabályzatának magyarországi elfogadásáról a parlament még az első Orbán-kormány idején döntött egy határozattal, amit az akkori alkotmány lehetővé tett. Így ha Putyin Magyarországra utazna, a magyar hatóságoknak el kellene őt fogniuk. Viszont nyilván elégedett mosollyal nyugtázta Moszkvában a magyar miniszter kijelentését arról, hogy mégsem tartóztatnák le Budapesten. Talán még azt is megjegyezte, hogy »málágyec« (brávó, derék dolog), bár nyilván nem Gergelyre, hanem Viktorra gondolt.”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2023. március 27. 18:41
"Migráció, gender és háború akkor is van, ha Orbán nem akarja." A Bolgár úr meg örül ennek, de nagyon. Viszont létezik egy csomó dolog, amiket a bolgár úr nem akar, de mégis vannak. Bezony!!!
rendesember
2023. március 27. 17:18
A migrációt értem. A háborút értem,. De a gender mitől van? 10.000 évig nem volt. Csak most az elmúlt 10-40 évben, de az is ország függően a világ kevesebb mint 1/3-án. Milliárdos lélekszámú országokban miért nincs gender? Ezer éves kultúrákban miért nem jelent meg a gender? Nem szükségszerűség, csak egy új/régi ideológia káros terméke.
világbéka
2023. március 27. 15:18
Wikipédia: A társadalmi nem vagy gender (más írásmóddal dzsender) olyan tanult (nem biológiai) tulajdonságok, szerepek, viselkedésmódok halmaza, amelyet a társadalom elvár az egyéntől biológiai neme alapján. A gender mint fogalom használata alapvetően nem a biológiai nemi különbségek tagadását jelenti, csak annyit, hogy ezekből a különbségekből nem következnek természetesen a nemi szerepek, illetve a férfiak és nők közötti társadalmi egyenlőtlenségek. Ezzel kapcsolatban gyakran idézik a társadalmi nemek tudományának egyik megalapozójának, Simone de Beauvoir-nak A második nem című könyvét: Az ember nem születik nőnek, hanem azzá válik. Sartre leveleiből – amelyeket Levelek Castorhoz címmel 1983-ban kötetbe is rendeztek (Sartre gyakran Castornak hívta de Beauvoirt – a szerk.) – például nemcsak az derült ki, hogy leszbikus kapcsolatai voltak, hanem az is, hogy ezek egy részét kiskorú tanítványaival folytatta. Akiket, miután megunta őket, gyakran továbbpasszolt Sartre-nak. 1941-ben a Natalie Sorokine-ügy bíróság elé is került, amelyben bár felmentették őket, de Beauvoirt felfüggesztették tanári állásából. Később ugyan rehabilitálták, de többé nem tanított. Egész életében tagadta az ellene felhozott, kiskorú személy megrontásával kapcsolatos vádakat, azonban a halála után négy évvel, 1990-ben megjelentetett Levelek Sartre-hoz című kötetből kiderül, hogy valóban igazak voltak a bíróságon elhangzottak. Elmebeteg pedofil kurvákra épült áltudomány. A kor hatalmából ismerős lehet Jacques-Laurent Bost alakja, akire Beauvoir csupán barátként hivatkozott a könyvben. Az írónő fogadott lánya, Sylvie Le Bon-de Beauvoir által 2004-ben megjelentett üzenetváltásaik, a Levelezés Jacques-Laurent Bosttal azonban másról tanúskodik. A csaknem ezer oldalt kitöltő levelekből kiderül, hogy szeretői kapcsolatban voltak, amelyet azonban titokban kellett tartaniuk – bár Sartre természetesen tudott a dologról. Az ügy pikantériája, hogy Bost azzal az Olga Kosackiewiczcel élt együtt, aki korábban Beauvoirnak és Sartre-nak is szeretője volt. https://kultura.hu/levelek-a-multbol-115-eve-szuletett-simone-de-beauvoir/ Jó, hogy még nem a Hasfelmetsző Jack elgondolásaira alapuló "tudományt" farigcsáltak a debil elkorcsosult kommunisták a nyakunkba.
Robertoo
2023. március 27. 13:27
Drága bolgár úr! Hazudsz te vén majom, szokás szerint. Kiforgatod mások szavát, és úgy állítod be, mintha ő mondta volna. ............ Remek bolsevik ügynöknek 'teccik' lenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!