Egyetértek a szívhangos kezdeményezéssel, de nem ez a lényeg

2022. szeptember 13. 11:13

Azt gondolom, illetve a szart, az a tapasztalat, hogy ezekből soha nem lesz semmi.

2022. szeptember 13. 11:13
null
Tibi atya
Facebook

„Mindig lesz olyan orvos, aki nem lesz hajlandó megcsinálni, hamar híre is megy, és ennek a procedúrának a kihagyásáért senkit nem is vonnak felelősségre. Lepapírozzák, hogy volt szívhallgatás, miközben nem lesz, és megy mindenki a dolgára. Előttetek van az a kép, hogy egy ilyen protokollszerű faszságért tényleg megrángatják azt az orvost, aki ha feláll, egy régió osztályos ellátási kapacitása vele együtt megy a levesbe?

Emlékszünk a hajléktalan törvényre? Emlékszünk milyen hiszti volt belőle két hétig? Jártunk ezen a héten a Blahán? Ugye, hogy ugye.

Az ilyen intézkedések rendszerint azért nem tartósak, mert a törvény nem hajlítja meg a valóságot, és ha semmi köze nincs a köznapi gyakorlathoz, akkor az szépen körbenövi, mint gyomnövény a dróthálót.

Ezek az intézkedések persze papíron hatályban maradnak, csak amint elhalkul a hiszti, senkit nem érdekelnek, a szarból várat építő kórházigazgatótól a túlterhelt bíróig senkit.

A lényeg a pillanatnyi felháborodás (valaki szerint jogos, valaki szerint túlzó, de egyébként tökmindegy, mert nem ez a lényeg). Hogy addig se arról legyen szó, hogy itt drágul az étel a legjobban az egész unióban (visszafizeted szépen a buta kádári osztogatást), itt romlik a leginkább a fizetőeszköz, itt lesz hidegebb mint Németországban, hogy itt nincs tanár, aki megtartsa a matekórát.”

Kapcsolódó

Pintér Sándor aláírta: az új rendelet szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését

A belügyminiszter rendelete szeptember 15-én lép hatályba. Bővebben...

Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rumpundli
2022. szeptember 13. 19:23
A legnagyobb érték a "rendelet". Az uralkodók alkotása. Ha jó, ha nem, írásba kell fektetni, hisz ezért kiemelkedő jövedelem jár, ez is a munkájuk. Ráadásul, végrehajthatatlan, okafogyott törvényeket, ha nem hajtják végre, bármikor bárkit (ellenséget) fel lehet koncoltatni a b. nép egyetértő kussolása mellett. Dupla haszon valakiknek. Hogy az országnak nem jó hogy, káosz, ellentmondás van a rendeletek között, kit érdekel. Egyik okos megmondta, ha nem jó, majd módosítunk (az is pénz nekik).
Agnieszka
2022. szeptember 13. 16:30
Máshol sincs. A szász fővárosban évekkel ezelőtt már volt kérés a gimnázium felső osztályaiban, h. van-e apuka, anyuka, aki hajlandó lenne hasonló végzettséggel megtartani az órákat.
ujujuj
2022. szeptember 13. 15:51
"itt lesz hidegebb mint Németországban" Atya, ezt most hogyan? Mitől lesz itt hidegebb, milyen hír, tényanyag és számítás alapján?
diodoro
2022. szeptember 13. 15:21
"itt lesz hidegebb mint Németországban, hogy itt nincs tanár, aki megtartsa a matekórát." Tibi-tibi Nem csak itt kevés hanem egész Európában: Tanárhiány Németországban https://www.zeit.de/gesellschaft/schule/2022-08/lehrermangel-verbaende-kritik-unterrichtsausfaelle-schulstart-numerus-clausus?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F Olasztországban: https://www.repubblica.it/scuola/2022/07/21/news/scuola_miur_insegnanti_concorso_assunzioni_20222023-358624722/ Franciaországban https://www.ouest-france.fr/leditiondusoir/2022-08-31/il-n-y-a-pas-qu-en-france-qu-on-manque-de-profs-beaucoup-de-pays-d-europe-peinent-a-en-recruter-fdd91ba5-6840-4f49-b233-ada60cbececc Svájcban https://www.letemps.ch/suisse/cantons-alemaniques-penurie-denseignants-marque-rentree
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!