1956 óta nem volt életpárti elmozdulás a szabályozásban Magyarországon

2022. szeptember 13. 13:40

Rengeteg tévhit is van az abortusszal kapcsolatban, amit ráadásul a baloldali politikusok egyre csak szajkóznak.

2022. szeptember 13. 13:40
null
Dúró Dóra
Facebook

„Egymásnak adják a kilincset és a képzeletbeli telefonvonalat az újságírók a szívhang-rendelet kapcsán, ám ezt az elfoglaltságot egyáltalán nem bánom: az imént épp egy abortusztúlélő műsorvezetővel beszélgettem. Ezeket a példákat is tanulságos meghallgatni.

1956 óta nem volt életpárti elmozdulás a szabályozásban Magyarországon, és rengeteg tévhit is van az abortusszal kapcsolatban, amit ráadásul a baloldali politikusok egyre csak szajkóznak. Igyekszem ezeket is cáfolni amellett, hogy rámutatok: a nők is gyakran kényszer hatására döntenek az abortusz mellett, szó sincs tehát semmiféle önrendelkezésről.

A beavatkozás elvégzése után két hónappal már 10% azok aránya, akik megbánták, és már ekkor úgy gondolják, hogy az a nehézség, amit akkor megoldhatatlannak éreztek, mégsem az. De ekkor már késő, nem lehet visszacsinálni.”

Nyitókép: Dúró Dóra Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. szeptember 14. 16:05
Ez azért marhaság, mert az abortuszról NEM A NŐ DÖNT EGYEDÜL. Nem EGYEDÜL CSINÁLTA A GYEREKET, ÉS NEM EGYEDÜL FOGJA FELNEVELNI. Viszont a szívhangot csak neki játsszák be, miközben vagy a pasija, vagy a szülei azok, akik a végső döntést teljes egészében meghozzák, és mivel a legtöbb nő tökegyedül nem vágna bele a babába, ezért aláveti magát annak, amire mások ráveszik.
snowwolf
2022. szeptember 14. 08:45
Arra vagyok rettenetesen kíváncsi, hogy mi lesz az elvetélt magzatok további sorsa. Mert azt olvastam valahol, hogy óriási biznisz. Sok a pénz a lobbiban is, a zusában pl. a 4!!! hónapnál idősebb magzat elvételét próbálják korlátozni, és ez ellen megy a lobbi ezerrel. Hát igen, idősebb magzatból több minden "kinyerhető"... https://www.origo.hu/tudomany/20210527-uj-iranyelvek-haritanak-el-az-ossejtkutatas-elott-allo-evtizedes-akadalyt.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202209
Wotan
2022. szeptember 14. 07:58
Gratulálok a képviselő asszonynak hogy végig vitte ezt az ügyet és elismerésem Pintér Sándornak is aki fogadókészséget mutatott!
Sulammit
2022. szeptember 13. 23:08
Kitartó voltál Dóra, jól tetted!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!