A román kutató kimutatta, hogy őseik ötvenezer éve Afrikából érkeztek...

2022. július 11. 17:21

És legyőzték a neandervölgyieket. A tudomány az tudomány.

2022. július 11. 17:21
null
Kontra
Facebook

„A Tudomány az Tudomány: a román kutató kimutatta, hogy őseik ötvenezer éve Afrikából érkeztek és ők győzték le a neandervölgyieket.

A Magyar Nemzet finoman szólva is érdekes gondolatokat (bocsánat: TUDOMÁNYOS TÉNYEKET) közöl Mihai G. Netea orvosprofesszor könyvéből. Már megszokhattuk, hogy keleti szomszédaink villámgyorsan lecsapnak minden elméletre, új divathullámra: számtalan legenda szól arról, hogyan hamisítottak régészeti leleteket, vagy például amikor jó húsz éve begyűrűzött a »kitalált középkor« izgalmas felvetése, ők is rögtön diadalittasan mutogatták, hogy tessék, na ugye! Mi mindig itt voltunk! Most a DNS-kutatások eredményeit próbálják valahogy a saját igazuk alátámasztására felhasználni, és mernek is nagyot álmodni.

  • a románok ősei ötvenezer éve Afrikából futottak be Közép-Európába;
  • a románok felmenői győzték le tulajdonképpen a Neander-völgyi Homo sapienst;
  • a dákoromán kontinuitáselmélet továbbra is ül, bár a dákok románok genomjának "csak" a húsz százalékát adták;
  • a mai román nép végül Erdélyben, Olténiában, Nyugat-Munténiában és a Duna Munténiával határos déli részén alakult ki.”

Kapcsolódó tartalom

Ötvenezer éve legyőzték a neandervölgyieket, és csak húsz százalékban dákok  – könyv jelent meg a románok genetikai történetéről
Bővebben...

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. július 17. 23:15
Ez a két fotó egymás mellett elég izgalmas: https://mandiner.hu/attachment/0686/685087_peasant-g628835feb_1280.jpg https://mandiner.hu/attachment/0689/688507_csabos_vlagyimir_putyin.jpg Kíváncsi lennék egyrészt Putyin, másrészt a fotón látható kék szemű öregember genetikai származására. Körülbelül mely népcsoportra jellemző ez a kinézet. Mert nem igazán szlávos (mármint Putyin kinézete sem szlávos). Bár lehet, hogy az, nem tudom.
kubota
2022. július 15. 00:50
Vajon az én 1% eszkimó dns-embe mit magyaráznának bele a román kutatók? Lehet segítséget kérnének az angol kutatóktól és megállapítanák, hogy szépszépszépnagyapám miatt olvadnak a gleccserek... :D
molnarat
2022. július 12. 14:27
Valójában már Ádám is román volt, így mindenki tőlük származik.
csjanos
2022. július 12. 11:01
....és a zsidók már tudják??....vagy velük együtt jöttetek??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!