Marvel pantheonja lett az új népvallás

2021. december 27. 11:05

A hópihenemzedék elátkozott tagjai pedig vidáman lefetyelték és nyelték az anyagot.

2021. december 27. 11:05
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„A megtépázott kereszténység, s vele a patriarchális értékrend maradványainak sikeres kiiktatása leginkább az ősi pogány mitológiák modernizált és bulvárosított rekonstrukciói által valósult meg. A Marvel pantheonja, az ún. »szuperhősök« mérnöki pricizitással felépített és fokozatosan adagolt kultusza, azok régi mesékből és mítoszokból koppintott történeteinek füzére lett az új népvallás az immáron minden identitástól megfosztott fiatalabb generációk számára.

Persze az antik eredetikkel szemben ez már jócskán hígított moslék volt, de éppen ezért könnyen emészthető, ízletes, valóságos csodaszer, amolyan szóma a Szép új világból. Tömegeknek és tömegesen öntötték a vályúba, a hópihenemzedék elátkozott tagjai pedig vidáman lefetyelték és nyelték az anyagot, ami szép finoman alakította át őket a megtervezett új emberfajtává.

prof. Martin Ethelwolf: A Nagy Futószalag - Bevezetés a poszt-posztmodern vallásszociológiába”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2021. december 27. 21:47
Mi nézünk Marvel filmeket (is), tanulunk történelmet is, sokat olvasunk, a gyermekem pedig ismét elment az összes hajnali misére adventi időszakban. Mindent a helyén kell kezelni és arra használni, amire való. A Marvel filmekkel sem lenne gond, ha a gyerekek nem egyedül néznék, ha a szülők nem hagynák őket egyedül felnőni és nem a szuperhős remény lenne az egyetlen kiút a magányos életükből. A gyerekek lelki életével foglalkozni kell, hogy ne úgy nőjjenek fel, mint a gaz a mezőn, és akkor a Marvel filmek csak egy mozi lesz, ami mellett ugyanúgy izgalmasnak találja A Pál utcai fiúkat is.
Szittya Attila Bendegúz
2021. december 27. 12:06
Két okból mennek most jól a Marvel filmek: 1) A technika, a CGI most jutott el arra a szintre, hogy bármit képernyőre lehet vinni, amit kitalálnak. 2) Kevin Feige egy rendkívül tehetséges producer, aki jó forgatókönyvírókkal, jó rendezőkkel és színészekkel képes volt megalkotni az MCU-t (Marvel Cinematic Universe) Ezek mesék, pontosabban képregény-adaptációk. A Marvel (és a DC) képregények tinédzsereknek készültek, akik elkábultak a csupa izom rajzolt pasasoktól (ilyenek szerettek volna lenni) és a dögös rajzolt csajoktól (ilyeneket szerettek volna szerezni). A sztori is a tinédzserek szintjén van. Nem kell többet várni tőle. Ha ebbe belenyomják a PC-t, LMPTQ-t, BLM-et és a többit, akkor persze, hogy sokakban ellenállást fog szülni. A Fekete Párduc poén volt, és gesztus a feketék felé, hogy ők is lehetnek (a mesében) fasza nép, nem csak kőbaltás majmok az őserdőben. De ha erre rátesznek még pár lapáttal, és minden heteró, fehér férfi kretén lesz, azt már nem eszi meg a nép. A bosszúállók között a legtöbb hős fehér, heteró férfi: Amerika Kapitány, Vasember, Hulk, Pókember, Thor, Sólyomszem. Rajtuk kívül Nick Fury a feka, Romanoff a nő.
Búvár Kund
2021. december 27. 11:57
Egyedül a Vasember filmeket néztem, azokon jól szórakoztam. De a többit a amelyikben még szerepelt, Bosszúállók, meg talán még vmelyik Pókember filmben is, azokat már meg sem néztem.
zrx8
2021. december 27. 11:52
Soha nem értettem, hogy ezek a képregényből készült szuperhősös fosfilmek melyik korosztálynak készülnek. Mert gyerekeknek azért elég durva. Egy felnőttnek meg retardáltnak kell lennie ahhoz, hogy ezeket élvezze. Bár az USA-ban... hmm..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!