A Mikulás utolsó útja

2021. december 24. 09:19

Nincsen Mikulás, kisfiam. A Mikulást buta és elmaradott szülők hazudják a buta és elmaradott gyerekeiknek.

2021. december 24. 09:19
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„– Nincsen Mikulás, kisfiam. A Mikulást buta és elmaradott szülők hazudják a buta és elmaradott gyerekeiknek, mert félnek szembenézni a valósággal és fecsérlik az idejüket. Minden gyereknek a szülei veszik az ajándékot, s aki régi, ostoba mesékkel tölti az idejét, az nem fog soha felnőni igazán. Azzal még az is előfordulhat, hogy a teste rabja lesz, és soha nem tudja meg, mi a szabadság. Az ósdi, maradi mesék semmire sem jók. Fantazmagóriák.

A gyerek a cipője orrát nézte mindvégig, akkor is, amikor az édesapja magára hagyta. A Mikulás pedig életében először úgy érezte, hogy teljesen tehetetlen. Az ő varázsereje ezt a falat nem tudja ledönteni. Gyorsan felkereste hát a Boldog Herceget, s elmesélt neki mindent. A Boldog Herceg pedig rövid töprengés után így szólt:

– Vidd magaddal a halott fecskémet. Csak ő segíthet.

S azon az estén a halott fecske körberepülte a világ legfelvilágosultabb kisgyerekét. – Szeresselek? – kérdezte a fecske, mert kedvelte az egyenes beszédet. A kisfiú pedig igent mondott, és hosszú idő óta először felemelte tekintetét a cipője orráról.

A Mikulás az ablakon át figyelt és megnyugodott. A kisfiú miatt, no meg azért, mert a fecske is régen halott volt már, s így ezzel az aprósággal sem kellett bíbelődnie…”

Fotó: Sergio Lima / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. december 25. 11:17
Ez a szaros szájú bayerzsótyika legalább annyira hülye, mint a másik fideszes kósalajcsika! Xdxd
victor2
2021. december 25. 05:00
"Sajnos nincs semmi új a nap alatt, az én gyermekkoromban a kommunisták miatt télapónak kellett hívni a Mikulást, mondjuk betiltani még ők sem merték!" Szittya hazudik, mintha könyvből olvasná, elég fellapozni a korabeli lapokat (Arcanum), azokból kiderül, hogy bárki nyugodtan használhatta a Mikulás megnevezést. (Csak egy példa: Pajtás újság, 1953. 12. 02. Mikulás című háromnegyed oldalas történet, igen, a legmélyebb kommunista diktatúra idején). Az viszont igaz, hogy akkoriban bárki használhatta a Mikulás helyett a Télapó megnevezést.
johnantonyfrusciante
2021. december 24. 14:58
Ez is meghülyült.
amaurote
2021. december 24. 14:33
Orbán Viktor, egyházi szóvivő. Egyre nyilvánvalóbb, hogy Orbánt a papjai irányítják, lényegében ő csak egy szóvivő, és az is látszik rajta, hogy nem is érti teljesen, hogy mi történik. Orbán Viktor főpapja Németh Sándor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!