Ha Pozsony lenne a közös múlt, Bratislava akkor se lehet a közös jövő

2021. február 22. 12:20

A felvidéki magyarok soha a büdös életben nem fogadnák el a Gyurcsány házaspár valamelyikét Magyarország miniszterelnökének.

2021. február 22. 12:20
Száraz Dénes
Ma7.sk

„Vannak olyan szlovákiai településnevek, ilyen Pozsony is, amelynek a szlovák megfelelőjét a magyar anyanyelvűek egymás között még véletlenül sem használják a mindennapi beszédben. Senki se mondja, holnap megyek Bratislavába vagy Dunajská Stredára. Amennyiben egységes magyar nemzetben gondolkodunk, akkor most már egész biztos, hogy a felvidéki magyarok soha a büdös életben nem fogadnák el a Gyurcsány házaspár valamelyikét Magyarország miniszterelnökének.

Fletót azért nem, ahogy viszonyult 2004-ben a külhoni magyarsághoz, és iszonyul napjainkban is, nejét, Dobrev Klárát egyrészt azért nem, mert házas- és eszmetársa az egykori magyar kormányfőnek, egyforma elveket és elvtelenségeket vallanak. Másrészt itt van ez a jelenlegi szlovák fővárosnév ügy! Mint ismeretes, Brüsszelben Dobrev Klára EP-képviselő a következő magyarul elhangzó mondattal adta át a szót szlovák képviselő kollégájának: »Most megadom a szót Hajšel úrnak, aki Bratislavából jelentkezik«.

Ezek után nem lenne csoda, ha kedvenc budapesti cukrászdájából Klárikát azzal leteremtve hajítanák ki a legközelebbi látogatásánál, hogy se Rigó Jancsi, se Sacher-torta, se bratislavai kifli, és nagyon gyorsan hagyja el a boltot! Elérkezett az az idő, hogy félretéve a hazai félelmeinket, tömegesen kérjük a magyar állampolgárságunkat a szlovák mellé, hogy aztán magyarországi választójogunk birtokában hozzájáruljunk Gyurcsányék és szövetségesei hatalomra jutásának megakadályozásához. Ma ezt követeli tőlünk a haza!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vucli Tóbiás
2021. február 22. 23:16
1. "Wilson mindennek ellenére a nemzetek 'felszabadításának' bajnoka lett Közép-Európában, közterek viselték a nevét, és Pozsonyt is kis híján Wilsonovóra keresztelték." (Ablonczy Balázs: Ismeretlen Trianon. Jaffa Kiadó, 2020, 70. o.) 2. "Az egyik oldal túlfűtött internacionalizmusa tehát túlfűtött nacionalizmust szül a másik oldalon" -- írja Száraz Dénes a szemlézett cikk utolsó mondatában. Hát ez az. Hogy a határon túli kisebbségek ügyében a ("magyar") komcsik mindig olyan készségesen hajoltak le a szappanért... És bármi is történt ez után, és akárhányszor történt; nem tanultak belőle. (Horn Gyula Aradon, Megyó Nastaséval pezsgőzik a gyulafehérvári gyűlés évfordulóján, Alföldi a Nemzetibe hívja ünnepelni őket ugyanezen alkalomból stb.) 3. Tanulságos a trash-szekció: nyuggerisztán, meg akiket már kiikszeltem. No komment.
Krupp Skya
2021. február 22. 14:47
Az a probléma, hogy Magyarországon van kétmillió elmebeteg és egymillió idegbeteg aki a Gyurcsány házaspárra szavaz. Mi a különbség az elmebeteg és az idegbeteg között? Az hogy az elmebeteg nem tudja, hogy elmebeteg, az idegbeteg tudja hogy elmebeteg viszont idegesíti.
Vakfolt
2021. február 22. 14:29
"A felvidéki magyarok soha a büdös életben nem fogadnák el a Gyurcsány házaspár valamelyikét Magyarország miniszterelnökének." Ez logikus, és jogos is, csak az a baj, hogy olyan nagy beleszólásuk nincsen.
koronaszepe
2021. február 22. 14:09
Nehéz kérdés. Magyarországon minimum 3 millió ember nem fogadja el Orbánt miniszterelnökének. Oszt'jónapot. ps. Semmi szükségünk nincs a határon belülről kiszervezett gyűlölködés visszacsorgatására. Maradt itthon is elég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!