Orwelli idők Amerikában

2021. január 19. 08:39

Ma a gondolatrendőrséget a média, az FBI és a BigTech jelenti, valamint a mesterséges nyelv.

2021. január 19. 08:39
Topolánszky Ádám
Magyar Nemzet

„Harminchat év késéssel, de megérkezett. George Orwell 1984 című disztópiájában (negatív utópia) előrelátóan leírta, hogy a felügyelő állam, ez esetben Joe Biden Amerikája hogyan vár el tökéletes alkalmazkodást a polgároktól hazugsággal, félelemkeltéssel és büntetésekkel. A történet több eleme mára szállóigévé vált: így a Nagy Testvér (a demokrata kontroll alatt működő kongresszus), a gondolatrendőrség (a média, az FBI és a BigTech), valamint az újbeszél (Newspeak) nevű mesterséges nyelv (ami nem más, mint a politikai korrektség nyelve) szinte mindegyike ijesztően van jelen a bideni világban is.

A párt (Demokrata Párt) teljes ellenőrzést gyakorol az egyének felett a gondolatrendőrség segítségével a párt ideológiájának megfelelően, amit Orwell angszocként (Ingsoc) emleget. Mostantól ennek irányító központja a Kamala Harris által ellenőrzött Fehér Ház lesz, amelynek csúcsdíszeként az összevissza zagyváló, családi korrupcióit eltussolni igyekvő Biden mindössze látványelem lesz.

És nem csak az Egyesült Államokban és Kanadában észlelhető a liberális baloldali önkény megerősödése. Brüsszel is erre gyúr a magyar ellenzék lelkes támogatásával. Úgy tűnik, az egész nyugati civilizáció koncepciós átalakítást végez önmagán, és ehhez kísérleti nyúlként használja az állampolgárokat. Mostantól casus belli lesz a nemzeti érzelem, a patrióta szervezetek és a szuverén gondolatok. A hagyományokat félresöprik, a népi és patrióta gyökerekre fagyállót öntenek. Teljes központosítás, parancsuralom, kuss és kötelező elvárások mentén kívánják megvalósítani az Orwell által megjósolt kommunikációs és kulturális önkényuralmat, amelyet természetesen rendészeti és katonai erőkkel ellenőriznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. január 19. 11:40
Most üt vissza az, hogy az amerikaiak nem követelték a kommunisták elszámoltatását, nem segítették, sőt. Álljon itt egy részlet Horváth K. József könyvszemléjéből: 'Zárug Péter Farkas a kötetben kiemeli, hogy a nemzetközi tőke mind a rendszerváltozás folyamatában betöltött piacosító szerepük, mind a gazdasági háttérbirodalmuk, mind a tényleges kormányzati pozíciójuk miatt az egykori pártállami embereket tartotta első számú tárgyalópartnerüknek. Az egykori állampártiak ahhoz, hogy a maguk gyarapodására használják ki az átmenetet, jelentős szolgálatot tettek a nyugati birodalmaknak. E leplezetlen érdekkiszolgálást – az érdekrendbe betagozódásért cserébe – a leghitelesebben William Odom, az USA Nemzetbiztonsági Ügynökségének tábornok igazgatója fejezte ki: "A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni."'
Agricola
2021. január 19. 09:46
A Médiahatalom hányingerig ismételgetett dezinformációs kampányának sikerességében, amit "Argumentatio ad nauseam"- ként azonosítanak tanult tudósok, a hatásosságában nem kételkednek a tanult tudósok sem. A Pravda szovjet napilap jelentése Igazság volt, mégis folyt belőle a hazugság és a szovjet emberek csak ilyenféle hazug hírforrásokból szerezhették be ismereteiket a világról.
szürkeSzarvas
2021. január 19. 09:44
A mélyállamos zsidók mindent meg fognak tenni,amivel a nácikokat alaptelenul megvádolták. Használva lesznek az Obama alatt-a rossz időkre titokban épitett 100 koncentrácios tábor is.
I am being lied to
2021. január 19. 09:36
Az egész világ megbolondult, hiszen "a pácban mindannyian benne vagyunk". Senki ne gondolja, hogy ő kivétel. Használja az internetet, telefonál, autójával rontja a levegőt, műanyagszart eszik, saját maga nem termel semmit és így tovább. Az "összefogás" kevés. A szellemi szintet kellene magasabbra emelni (emberfeletti vállalkozás), s ez az ami jó vírusként terjedne mindenféle összefogás nélkül is. A magasabb szellemi szint nélküli összefogás mindig újabb forradalmakhoz és háborúkhoz vezet. Ez a másik lehetőség. Háborúra pedig az ember mindig inkább volt kapható, mint szellemi felemelkedésre. Harmadik, középső út is van: a lassú, de biztos pusztulás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!