Lovakról

2021. január 12. 09:06

A cikk szerzője szerint a nők az életben akaratukat „befolyásolással” érvényesítik, mivel más eszköz nincs a birtokukban.

2021. január 12. 09:06
Aristo
aristo.pestisracok.hu

„A cikk szerzője szerint – aki egy bizonyos Diana S. Fleischman evolúciós pszichológus írására hivatkozik – a nők az életben akaratukat »befolyásolással« érvényesítik, mivel más eszköz nincs a birtokukban, lévén fizikailag gyengébbek. Ezért már kislány koruktól fogva játékosan gyakorolják ezt.

Zárójel. Nekem, személy szerint, komoly fenntartásaim vannak a pszichológia »tudománya« iránt. Vagy olyan dolgokat állítanak, melyek évezredek óta ismertek, vagy pedig új, meghatározás nélküli fogalmak kitalálásával zagyvaságokat. Már Freud doktor írásait is kizárólag fikciós irodalomként tudtam felfogni és viccesnek találtam, hogy középkorú, gazdag, hisztériás zsidó nők furcsa elbeszéléseiből akarja rekonstruálni az emberi psziché működését. És az ő kora óta a helyzet sokat súlyosbodott. Azóta ugyanis a pszichológia művelői kitaláltak egy olyan tudományoskodó bikkfanyelvet, mely lehetetlenné teszi, hogy elmefutamaikat akár irodalomként is élvezzük. Írásaik így tartalmilag továbbra is a mese kategóriájában értékelhetőek, de legalább élvezhetetlenek. Zárójel bezárva.

A cikk azt taglalja, hogy miképpen lehet/kell a lovakat gyengéden, szeretetteljesen és erőszak nélkül beidomítani, és hogy erre a nők sokkal inkább képesek, mint a férfiak. Ennek kapcsán aztán hosszasan értekezik a lovak kívánatos idomítási módszereiről, amiből kiderül, hogy fogalma sincs a dologról. Nagyjából 2500 éve, mikor Xenophón megírta könyvét a lovakról, a lovak viselkedése nem sokat változott. Annál inkább az emberek életében betöltött szerepük. Szerte a nyugati világban ma már hobbiállattá váltak, illetve egyes országokban, mint például Olaszország, nemes egyszerűséggel megeszik őket. Mindenekelőtt szögezzük le: a lovak nem »szeretik« az embereket.

A lovak – más állatokhoz hasonlóan – enni és szaporodni akarnak, na meg rohangálni kicsit, mert az szükséges a jó emésztésükhöz. Kapcsolódnak az emberhez, egészen egyszerűen azért, mert azok adnak enni nekik, és ezért elviselik a babusgatást is. Az hogy kocsit húzzanak, vagy embereket hordjanak a hátukon, nem tartozik a természetes hajlamaik közé, arra idomítani kell őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. január 13. 07:15
Ha vki járt lovardaban tudja hogy 15 alatt rózsaszín szalagot fonnak a sorenyebe kb 1-2 évig aztán magasról leszarjak. 18 fölött meg jórészt b@szatlan p...akent járnak ki. Mert a ló nem kérdez, elvisel majdnem mindenkit. Egy nő - ló viszony ritkán normalis
Highlander07
2021. január 12. 19:59
Ezt soha nem értettem. Mi az, hogy befolyásolni valakit egy kapcsolatban? Meg női praktikák??? a kurva anyátok, az!!!! Olyannal megyek bele egy kapcsolatba, akivel normálisan meg tudok beszélni mindent, ép esze és érzelmei vannak, tehát MEGÉRTI, amit mondok neki. Aki befolyásolással meg "női praktikákkal" akar egy kapcsolatot működtetni, az egy értelmi fogyatékost szerzett maga mellé.
Rocktoberi
2021. január 12. 15:51
Nekünk egy németjuhász kanunk van. Ritka jámbor kutya de azért volt vele baj bőven. De ha emelt hangon rászólok, akkor rögtön tudja, hogy mit várok el tőle. Nem igazán kellett fegyelmezni. Azon kívül, hogy muszáj volt egy nyakörves villanypásztort telepíteni a kerítésen körbe a porta körül. Párzási időszakban nem lehetett itthon tartani. Megkötve sose volt és kenelben sem. A lakáson kívül így az egész terület az övé.
elfújta az ellenszél
2021. január 12. 12:07
A férfi sok generáció kemény munkájával kiépitette a védett tereket a nők számára - ház, autó - a nő pedig betöltötte a védett tereket saját magával Eddig rendben is volna, de mostanában szintet lépve a női egodiasztolé megalkotta a ''női tudományt'', ami az egész világot ilyen védett belső térré kivánja alakitani, benépesitve elkényeztetett házi kedvencekkel. ''Wir schaffen es'' - látjuk az eredményt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!