Ez nem oltási terv, hanem egy rossz vicc

2021. január 15. 12:16

Az oltási kedvet egészen biztosan növelné, ha nem lenne ekkora a bizonytalanság.

2021. január 15. 12:16
Kálmán Attila
24.hu

„Azt tisztázták, hogy az oltást azok is ingyen megkaphatják, akik kiestek a társadalombiztosítási rendszerből, és még a sürgősségi ellátásért is fizetniük kellene. De mi a helyzet az itt élő külföldiekkel? Erről egy árva szót nem szól senki, pedig sokszor tízezer emberről van szó.

Szintén nagy kérdés, hogy milyen vakcinát kapunk. Márciusra, áprilisra tobzódni fogunk a vakcinákban így akkor ez már releváns kérdés lesz. De sokak amiatt aggódnak, hogy a kevésbé hatékony kínai vagy az orosz vakcinából jut nekik, amiben szintén kevésbé bíznak.

Az uniós egészségügyi biztos emlékeztette a tagállamokat, hogy mindenki aláírta, nem szerez be külön vakcinát, de – a némethez hasonlóan – a magyar kormányt, úgy látszik, ez kevéssé érdekli, mert már meg is állapodott az egyik kínai vakcina szállításáról.

Ezeknek az alapvető kérdéseknek a megválaszolására nem fordít nagy energiát a kormány, pedig az oltási kedvet egészen biztosan növelné, ha nem lenne ekkora a bizonytalanság. Pedig ha az ellenzéki »halálkampányról« szónokolni, elemzők félmondatait kiforgatni vagy az EU lassúságát ostorozni van idejük, akkor valószínűleg tájékoztatni is lenne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. január 17. 15:18
"Váratlanul lemondott annak a kínai gyógyszercégnek az elnöke, amelyiktől Orbánék rengeteg vakcinát vennének Az orvos ugyanis arról posztolt 4,8 millió követőjének a Twitter-szerű kínai Weibón, hogy a Sinopharm oltásának 73 mellékhatása van, így ez a világ legveszélyesebb oltóanyaga." https://444.hu/2021/01/15/varatlanul-lemondott-annak-a-kinai-gyogyszercegnek-az-elnoke-amelyiktol-orbanek-rengeteg-vakcinat-vennenek
SandorL
2021. január 16. 02:46
Azok a tizezrek, akiket hoztatok az onkori valasztasokra? Akkor biztosan van tb-juk is nem? Jaj, de undoritoak ezek mind!
fusi.misi
2021. január 15. 20:38
Te kis köcsög, mindenkinek világos, csak a bolsi fajtádnak nem, hogy az oltóanyg hiányzik, nem az oltási terv. Azért találtátok ki ezt a mantrát, hogy leplezzétek a brüsszeli elvtársaitok impotenciáját a vakcinabeszerzésben (is)?
Rugán
2021. január 15. 17:13
Vagy hülye vagy és képtelen vagy felfogni, vagy hazudsz. A megfelelő helyre rakjál ikszet. Lázító hazug balos bérenc firkász. Azt sem érdemled, hogy embernek nézzelek, annyira undormány amit művelsz. Van terv, nincs vakcina. Az ország lakossága nem logisztikus, a szükséges információt megkapta. Ha lenne benned egy csepp hazaszereted, loholnál Brüsszelbe és vernéd az asztalt, hogy elvtársak elkurtátok, nem kicsit, de nagyon a közös EU vakcina rendelést. De te inkább itt lázítassz jó pénzért. Becstelen áruló és hazug!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!