Orbán Viktor szerint Orbán Viktor szörnyeteg?

2020. november 01. 18:01

„Aki törvénnyel korlátozná az abortuszt, az nem ember, szörnyeteg” – ezt Orbán Viktor mondta 1990-ben.

2020. november 01. 18:01
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„»Aki törvénnyel korlátozná az abortuszt, az nem ember, szörnyeteg« – ezt Orbán Viktor mondta 1990-ben. Akkor még értette, hogy az abortuszt senki nem hobbiból választja, hanem kényszerből: azért, mert az élethelyzete nem engedi, hogy gyereket neveljen. Mert bántalmazzák, mert szegény, mert beteg, mert lelkileg nem érett, mert egyedül van.

Harminc évvel később pedig az Orbán-kormány csatlakozott egy abortuszellenes szövetséghez az USA-val, Brazíliával, Ugandával, Indonéziával és Egyiptommal: csupa olyan állammal, amit – elég a koronavírus-statisztikákat böngészni – rettenetesen gyengén kormányoznak, és ez emberéletekbe kerül.

Az abortusztörvényt szigorító Lengyelország a példa arra, hogy igenis van visszaút a történelem sötét korszakaiba. Magyarországon Rákosi alatt volt tilos az abortusz. Romániában Ceausescu alatt. Számtalan tönkretett élet bizonyítja e politika embertelenségét.

Nem fogjuk hagyni, hogy visszatérjünk ide!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. november 02. 20:31
Bírom, amikor régi idézeteket hoznak elő, aminek az eredete 100% kétséges. Bírom, ahogy erőlködnek a kis degenerált ballibsik. :))
MrStokes
2020. november 02. 12:11
e büdös kommunista söpredék. Orbánnak mi köze az abortuszhoz ?? Te alja kommunista , külföldről fizetett söpredék. A nagyapádat követed , aki kommunista tanácselnök volt annó, ma liberális baloldali lenne , aki Brüsszel hátsó felében lubickol. A maga fajtája mindig megtalálja a helyét a melegben.
makapaka2
2020. november 02. 11:18
Ez a sötét, buta Fegyőr is miniszterelnök akarna lenni??
istvanpeter
2020. november 02. 10:13
Egy szemét tömeggyilkos jelölt vartyogása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!