A háttérhatalomnak ez fáj

2020. november 14. 07:25

Van egy páratlan ember, aki a hatalmi őrületen kívülről jött, aki az Egyesült Államokat a sír széléről hozta vissza.

2020. november 14. 07:25
Kiss Antal
Magyar Hírlap

„Nagyon jól tudták ellenfelei, hogy Donald J. Trump elsöprő győzelmet fog aratni. Minden valós mérés azt mutatta, csak az előre tudatosan Biden győzelmet jósolók nem. Miért is írtak mást a beépített közvéleménykutatók? Egyszerűen, hogy ne lógjon ki a láthatáron levő csalás lólába. Be is igazolódott a várakozás. Jelenleg hetvenhárommillió szavazata van Trumpnak, ami nem temetőkből és ismeretlen nyomdákból vagy szoftvermeghibásodásokból érkezett, nem hórukkemberek szállították áramszünet alatt. Nagy részben hagyományosan gondolko­dó amerikai állampolgárok adták le, kivárták sorukat, szavaztak, haza­mentek. Hamvas Béla azt írja a bohóc figurájáról: »A bolond a hatalmi őrületen kívül áll. A történeten kívül. Pótolhatatlan ember. Páratlan ember.« A háttérhatalomnak ez fáj: van egy páratlan ember, aki a hatalmi őrületen kívülről jött, aki az Egyesült Államokat a sír széléről hozta vissza, aki valóban pótolhatatlannak tűnik ebben a zavarosságban. Erre ellenfelei csak a sírból tudtak válaszolni, amolyan kripta-kripto­amerikaiként. Egy sötét, rejtett világ üzelmeit telepítették a sok évszázad alatt kiszenvedett demokratikus választás intézményébe, ezzel ma még világszinten is beláthatatlan károkat okozva. Csípjen meg bennünket valaki, hogy ez nem igaz. Rúgjon bokán valaki, hogy nem igaz, hogy cenzúra- kommentelik 2020-ban egy amerikai elnök közösségi média posztjait. Nem csíp, nem rúg senki, csak hüledezünk. Ha ennek a demokrácia deficitnek csak a lágy fuvallata belengené a magyarországi választásokat, milyen világmédia-őrület venné kezdetét!

El is jutottunk a végére. A média átvenni látszik az uralmat. Ha a bohóc hagyja. Azonban esze ágában sincs. A világ nagyon megtévedt, sokan azt hiszik, hogy a CNN műsorvezetője hirdet végeredményt az elnökválasztáson. És ezt tényleg, komolyan, sokan, nagyon sokan így gondolják. Maga Joe Biden is, aki elmondása szerint saját maga férje, és előre bejelentette az amerikai politikatörténet legnagyobb csalását. Ő is megnézte az esti híradót és aztán elmondta, hogy ő az elnök. Ha én demokrata lennék és patrióta amerikai, beleállnék ebbe a harcba. Nevezetesen derüljön ki, hogy a bohóc igazat mond vagy sem, hiszen demokrataként a demokrácia tisztasága számomra mindenek előtt való (volna). Ha én demokrata lennék, segítenék kideríteni, hogy szavaztak-e a halottak, minden levélszavazat eredeti-e, volt-e szoftverhiba vagy sem. Jobb lenne mindenkinek, ha tisztázódnának a kérdések, ha minden szavazat a helyére kerülne. Ma is, mint annak idején a konvenciók ellen lázadó Böll bohóca, bolondnak kell lenni, hogy »groteszk–fonák módon a társadalomról s a társadalomnak elmondhassa az igazságot«. Ma Donald J. Trumpon a sor. Várjuk a január 20-i beiktatási ünnepséget. Remélhetőleg a demokrácia ünnepét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2020. november 14. 19:06
Rintintin, elképesztően primitív vagy...(amilyen a lelked, az ömlik belőled)
Robur
2020. november 14. 18:33
Ríjatok trampliért degeneráltak.:-))))
simonvitéz
2020. november 14. 11:40
Nos, ahol ilyen brutális csalássorozatot lehet végrehajtani, ott nem biztos,hogy beszélhetünk a sír széléről visszatáncolásrol.
Teréz A Piréz
2020. november 14. 08:28
Nem az számít, hogy a halottak szavazati, a szoftverek átállítása, a Trumpra leadott levélszavazatok kikukázása, a republikánus ellenőrzők távol tartása, az üres szavazólapok kitöltögetése a számlálóbiztosok által, a dupa-tripla átszavazás, az illegális bevándorlók és a Marslakók leszavaztatása szükséges volt-e Bidennek az elegendő szavazat begyűjtésére. Hanem hogy mindezeket bizonyíthatóan megtették a demokraták. Egy ilyen szavazat is csalásnak minősül, és itt százezres nagyságrendről beszélünk. Ha Trump eléri, hogy újra számlálják az összes, kizárólag legálisan és tisztán begyűjtött szavazatokat, és kiderül, hogy Bidennek így is elegendő lett volna, a lényegen az sem változtatna. A demokraták a győzelem elérése érdekében a csalás eszközéhez nyúltak. Ez tény. A demokraták csalók. A világtörténelem legnagyobb csalói.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!