Az esszé hete

2020. szeptember 26. 15:53

Azt állította Orbán Viktor, hogy „a liberálisok politikai stratégiája arra épül, hogy a politika világát két részre osszák”.

2020. szeptember 26. 15:53
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (a Magyar Nemzetben közölt hosszú cikkében),
hogy »a liberálisok politikai stratégiája arra épül, hogy a politika világát két részre osszák. A liberálisok egyfelől, akik tisztességes emberek (…), és vannak azok, akik elkóboroltak a liberalizmus térfeléről, mert tudatlanságból vagy ősi ösztönös gyűlöletből nem tudnak haladni a korral«.

Ezzel szemben a tény az, hogy az Orbán által liberálisnak nevezett politikai erők (például Merkel vagy Macron) éppen hogy nem osztják ketté a politika világát, hanem széleskörű együttműködésre törekednek kereszténydemokraták, szociáldemokraták, zöldek és liberálisok között. Ellentétben az illiberális Orbánnal, aki azóta, hogy elkóborolt a liberalizmus térfeléről, csakis ellenséget lát maga körül. Van ő, és van vele szemben az egész világ. Tudatlanságból vagy ősi, ösztönös gyűlöletből? Esetleg önző hatalmi számításból?

Azt is állította Orbán (esszének nevezett cikkében), hogy Magyarországon »2015 és 2019 között az egy főre eső nemzeti össztermék (GDP) 39,65 százalékkal nőtt«.
Ezzel szemben a tény az, hogy még feleannyival sem. Az Eurostat adatai szerint ugyanis a 2015-ös 11 ezer 130 euróról 2019-re 13 ezer 180 euróra, vagyis 18 százalékkal emelkedett. Aki nem tud arabusul…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. február 18. 20:49
Hol van innen a hsz-om?
B_kanya
2020. szeptember 27. 23:39
"Ezzel szemben a tény az, hogy az Orbán által liberálisnak nevezett politikai erők (például Merkel vagy Macron) éppen hogy nem osztják ketté a politika világát" Drágavulgárúr, vaddisznó ági akkor nem libernyák?
Volo
2020. szeptember 27. 15:38
Ezek a komcsik soha nem értettek a gazdasághoz! Pláne az ilyen "bolgárúr..." félék! Bolond lukból, Bolgár úr fúj ! :D
VeJoLa
2020. szeptember 27. 13:57
bógárúr állításából: "... (például Merkel vagy Macron) ... széleskörű együttműködésre törekednek kereszténydemokraták, szociáldemokraták, zöldek és liberálisok között." kicsalárdkodja, hogy az EU az európaiak úniójának indult, és szó sem volt nemeurópaiak tömegének beözönléséről. "Együtműködésük" az únió alapját támadná az európai identitásának szétbombázásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!