Ezt a lázadást megint az elit vezeti

2020. június 05. 09:30

Azt hazudják, hogy minden rendben lesz, ha az emberek megváltoznak: ha megszűnik az előítélet, ha még több feketének adnak át Oscar-díjat.

2020. június 05. 09:30
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„A kisemmizett és számkivetett komédiás, Joker kultusza pár hónapja söpört végig a globális kultúrán. Todd Phillips filmje prófétikusan vetítette elő a lángoló amerikai városok képét, s jeges precizitással mutatott rá az amerikai társadalmat alapjaiban fenyegető válságra. Emlékezzünk közösen, mert ezúttal érdemes: mi is volt Arthur Fleck problémája?

A: rendőrség rasszizmusa, feketék elnyomása

B: obszcén egyenlőtlenség, nyomor, erőszak, közöny

Ma azt hazudják az emberiségnek, hogy Arthur nem értette, mi baja: a rasszizmus a probléma. Nem a neoliberális világrend, nem a falánk politikai és pénzelitek, nem a felmondott szociális gondoskodás, nem az erőszak kultúrája. Ezt a lázadást megint az elit vezeti, politikusok és milliárdosok menetelnek az élén, és azt hazudják, hogy minden rendben lesz, ha az emberek megváltoznak: ha megszűnik az előítélet, ha még több feketének adnak át Oscar-díjat – csak nekik, a gazdagoknak és szépeknek ne kelljen fényűző életmódjuk töredékéről se lemondani a társadalmi békéért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. június 05. 14:55
Joel Stein: Nem érdekel, hogy az amerikaiak szerint mi irányítjuk a hírközlést, Hollywoodot, Wall Streetet, vagy a kormányt. Csak az érdekel, hogy továbbra is mi irányítsuk azokat. Világos, hogy a menetek, a tiltakozó Antifák mögött nem zsidók állnak. Ha így lenne, Stein említette volna őket.
egyvilág
2020. június 05. 14:30
Egy alapos általános összefoglaló a sztereotípiákról és előítéletekről: https://egyvilag.hu/temakep/067.shtml
Kamcsatka5
2020. június 05. 14:07
róbika! Miért nem mész bányába dolgozni, aztán sztrájkolhatnál, az lenne a csoda, faszságokat ugatni, budapestieket becsapni, habzó pofával Orbánozni közben lezsíroztad, hogy leszívsz pár százalékot. Elmehetnél a kur..... any, ba!
Kamcsatka5
2020. június 05. 14:02
Azért tényleg változna ha nem (csak) libsik adnának ( niggernek) dijat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!