A KDNP elkülöníthetetlen a Fidesztől

2020. január 17. 22:47

A kereszténydemokraták támogatottságát 2002 óta nem látta senki.

2020. január 17. 22:47
A kiló nem százat jelent.
kilonem100.blog

„Harrach Péter szerint 2022-ben a KDNP önállóan is bejutna a parlamentbe. A magát mostanság egyedül a bukott vasárnapi boltzárral és Semjén Zsolt vadászemlékeivel megkülönböztetni próbáló kereszténydemokraták támogatottságát 2002 óta nem látta senki. Mit gondoltok?

[...]

2010 után két renegátot tudott felmutatni a KDNP, az utolsó vízlépcsőpártit, Szalma Botond egykori budapesti elnököt, aki tavaly majdnem előkerült a süllyesztőből Újpesten, de végül egy momentumos jelölt nyerhette meg a polgármesterséget az ellenzék színeiben. Illetve Lukácsi Katalint, akinek a teljes politikai karrierje nem szól másról az ellenzék holdudvarában csak arról, hogy KDNP-s volt, KDNP-sként nem hallott róla senki, pedig időnként a szent koronát is a saját fejére photoshop-olja, hogy észrevegyük, mindhiába. Őt is elütötték végül a lehetőségtől, hogy az ellenzék arca lehessen. De ezek már az ellenzéki káderpolitika szórakoztató epizódjai.

Ezzel szemben Harachék politikája tehát a pártot a jobboldalon, Orbán Viktor mellett/alatt tartva következtesnek meg persze sikeresnek is mondható, viszont épp ezért kevés létjogosultsága is van, hiszen a szavazók ugyanazt megkapják a Fidesztől közvetlenül, amit a KDNP nyújtani tudna. Ilyenformán a KDNP puszta léte okafogyott. Orbán viszont kitart az egyébként tagságában is fideszesekkel felturbózott, így létszámában nem is annyira kicsi KDNP-szövetség mellett. (Engedélyezték a kettős párttagságot és nagy az átfedés.) A Fidesz-KDNP koalíciót ettől függetlenül senki sem emlegeti Fidesz-KDNP koalícióként. A kisebbik koalíciós partner nevét egyszerűen elhagyja minden elemző, mert igazság szerint elkülöníthetetlen a Fidesztől.

Ettől még persze...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szalma Botond
2020. január 21. 11:20
Egy karakteres és önálló KDNP-re hosszú távon szüksége lett volna a Fidesznek, de ennek az esélye ma már nulla. Sajnos. Volt 10 év az építkezésre. Helyette a kettős tagság, és a színtelen szagtalan társaság megtette a feladatát, eltüntette a kereszténydemokráciát a politikai térképről, csak a pedofília és a vadászat, meg egy-két maszturbáló idióta bélyege maradt rajtunk. Pedig egy ténylegesen működő koalícióban a fék fontos lett volna a robogó vonaton. Most csak egy sört kellene kérni a választások előtt....
penciworl
2020. január 20. 20:39
M︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆n︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
tindentnet
2020. január 20. 15:38
M︆o︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
arerol
2020. január 20. 10:30
M︆︆o︆︆o︆︆︆︆X︆︆i︆︆︆︆︆.︆n︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!