A politikai bulvár esete Nagy Blanka szoknyájával, avagy ne relativizáljuk a szexuális erőszakot!

2019. április 16. 19:23

Világosan látszik, hogy senki sem „fotózott be” Blanka szoknyája alá.

2019. április 16. 19:23
Horváth Lilla
Nem hétköznapi feminizmus

„Amikor egy társadalmi problémát úgy tematizálnak, hogy kizárólag az erkölcsi felsőbbrendűsködésről kezd el szólni - arról, hogy ki kezd látványosabb online lincselésbe egy valós vagy vélt eset kapcsán - akkor az a téma politikai játszmák és karaktergyilkosságok eszközévé fog válni. A szexuális visszaélés témáját is egyre gyakrabban használják furkósbotként. Volt erre példa külföldön is, Magyarországon is, a politikában, a tudományos életben és a művészetben is. Amikor a prosztó szexuális tartalmú viccek mesélését egy nem alá-fölérendeltségi viszonyban lévő felek közti kötetlen (és bármikor megszakítható) beszélgetésben szexuális zaklatásnak kiáltják ki és emiatt meg lehet akadályozni például egy kutató előadását, akkor semennyire sem a szexuális zaklatás elleni fellépést szolgálja a róla - de inkább csak a nevében - folyó diskurzus.

A prosztóság nem szexuális erőszak. Akkor sem, ha nekünk nem tetsző emberek csinálják. Akkor sem, ha éppenséggel az általunk nem kedvelt kormánymédia vagy ahhoz köthető szereplők követik el. Nem sértette meg senki Nagy Blanka jogait sem, amikor lefotózták egy nyilvános pártpolitikai rendezvényen. Az ominózus fotó felülről készült. Nem kell fotósnak lenni ahhoz, hogy lássa az ember: hacsak nem 3 méteres állványról fotózták volna, mindenképp be lehetett volna látni Blanka szoknyája alá. Ahogy nyilvánvalóan mindenki be is látott, aki elment előtte. A Pesti Srácok újságírója prosztó volt, amikor gúnyolódó kommentárral osztotta meg a Blankáról készült fotót, de semmiféle szexuális visszaélést nem követett el sem ő, sem a fénykép készítője.

Hogy miért is fontos ez? Mert a Blanka által támogatott Demokratikus Koalíció és az ellenzékinek mondott média majdnem egésze telekürtölte a nyilvánosságot azzal, hogy a kormánymédia egyik munkatársa »befotózott Blanka szoknyája« alá, súlyosan megsértve a jogait és/vagy szexuális visszaélést követve el, és emiatt a DK még törvényt is akar módosítani. Eközben a képek elérhetők, világosan látszik, hogy senki sem »fotózott be« Blanka szoknyája alá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. április 19. 07:02
"..Világosan látszik, hogy senki sem „fotózott be” Blanka szoknyája alá." PONTOSITOK. AZOK "FOTÓZNAK ODA BE", AKIK EZT A NEMLÉTEZŐ ÉS NEM-MEGTÖRTÉNT CSELEKEDETET--VALÓSÁGELLENESEN-MINDUNTALAN FÖLEMLEGETIK. Ugyanis a "dolog" az ő fejükben és érzékeikben történik meg spirituálisan, a VALÓSÁGBAN NEM!És így az ő bűnük a tényleges és nem azoké, akiket ilyen nem létező dolgokkal vádolnak.
Bástyaelvtárs
2019. április 17. 21:42
Pilhál Tamás szerdán nyílt levélben kér bocsánatot Nagy Blankától, mint írta: „sajnálom, hogy kitettem azt a fotót és hozzá azt a szöveget… Töröltem. Egy rossz vicc volt. Bocsánatot kérek!”
Gullwing
2019. április 17. 16:33
Ez azért az erős kép lenne ha bosszúból az összes ellenzéki képviselőnő villantana egyet.
Lolka-Bolka
2019. április 17. 14:37
hat szomoru latni ezt a szanalmas tomeget ott a dkgyf partrendezvenyen...........hat meg azt a kreten hulye libsi kurvat...... ez mar tenyleg a legalja.............. NEKUNK MEG A KOMMUNISTABOL IS A LEGPATKANYABJA jutott.........az anyja ennek a formedvenynek nem baszta pofan ezt ahulye lotyot ... az is valami libsibolsi proli lehet........... konnyfakaszto ettol a kis libbantol a huganak lettet bizonygatni ...... hat valszeg abbot is egy ilyen rakas szar lesz. ..........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!