Feminista Galaktika

2019. január 16. 12:53

A férfiak taszították érzelmi nyomorba, fegyverkezési versenybe, háborúkba, környezetszennyezésbe, nélkülözésbe az emberiséget, miattuk egyre kilátástalanabb civilizációnk helyzete. Miért is ne lehetne hátrébb lépnünk, és átadni az irányítást a nőknek?

2019. január 16. 12:53
Burger István
Galaktika

"Tisztelt Olvasó!

Mostanában sokszor elgondolkodom azon, milyen lenne ma az emberiség, a kultúra, a közélet, a politika, ha pár ezer évvel ezelőtt néhány arrogáns férfitársam nem akarja kicsavarni a közös kormányrudat a nők kezéből, és mérhetetlen hatalmi vágyból nem akarja kisajátítani az emberiség és a bolygó irányítását...

Én meggyőződéses feministaként azt gondolom, sokkal kellemesebb, kiegyensúlyozottabb, békésebb és boldogabb világban élhetnénk, ha a döntéshozóink nagyobb részben nők lennének. Miért is ne? Hiszen a férfiak taszították érzelmi nyomorba, fegyverkezési versenybe, háborúkba, környezetszennyezésbe, nélkülözésbe az emberiséget, miattuk egyre kilátástalanabb civilizációnk helyzete. Miért is ne lehetne hátrébb lépnünk, és átadni az irányítást a nőknek?

E gondolat jegyében most én is hátrébb lépek, és átadomm a terepet egy kiváló, tehetséges kolleginának. Ezennel lemondok a főszerkesztésről, és január elsejével átadom az eddigi lapigazgatónknak, Mund Katalinnak.

Megköszönöm kollégáimnak az eddigi közös munkát, tudom, hogy mindannyiunkat, mindig a jó szándék vezérelt. Az, hogy elhozzuk Magyarországra, magyarul a modern világirodalom egy fontos szeletét, fölmutassuk e téren a hazai tehetségeket, és legfőképpen, hogy ezáltal olvasásra ösztönözzük a legfiatalabbakat. Sokszor, főként a hatalmasok részéről, a meg nem értés falaiba ütköztünk, de köszönöm rajongóinknak a kitartást, a szeretetet, azt, hogy a nehezebb időkben sem pártoltak el tőlünk.

Rombolás helyett mi továbbra is építkezünk, s ehhez a sokszor sziszifuszi munkához sok sikert és kitartást kívánok a Galaktika új főszerkesztőjének, Mund Katalinnak és lelkes csapatának.

BÚÉK!

Burger István
leköszönő főszerkesztő"

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. január 18. 10:47
"..A férfiak taszították érzelmi nyomorba, fegyverkezési versenybe, háborúkba, környezetszennyezésbe, nélkülözésbe az emberiséget, miattuk egyre kilátástalanabb civilizációnk helyzete." Ez a fenti MANTRA a feministák kedvenc, de meglehetősen "izzadtságszagú és elfonnyadtan ócska" RÖGESZMÉJE! Amit persze az ilyen FELSZINESEN ÜRES-LINK pacákok meg csajok képtelenek a TYÚKESZÜKKEL FÖLFOGNI--olyannyira "szelemi-gyengék"! MIért? Hát azért, mert MINDEN FÉRFI és MINDEN FÉRFICSELEKEDET MELLETT és abban benne IGENIS OTT VAN--ABBAN BENNE VAN(!)-- A NŐ! Vagy "OTT VAN" a "DOLOGBAN" EGY(!), ESETLEG TÖBB NŐ! Ez mindenképpen és mindig igy áll, akkor is ha egy férfi egyedülálló vagy azzá lett, akkor is ha nőgyűlölő--van ilyen--sajnios, nomeg akkor is ha sok férfi mindezt nem ismeri el. Még azt is elismerném--feminizmus- ellenesként is, hogy bizonyos értelemben a nők ÉRTÉKESEBB emberek, mint a férfiak--a VILÁG-KÖZ-HIEDELEMMEL SZÖGES ELLENTÉTBEN! Viszont biztos vagyok benne, hogy a "megoldás" NEM AZ, hogy a Világot akkor a hülye férfiak helyett a méghülyébb nőlk irányitsák. Hanem azt kellene megvalósitani, hogy a Világot NŐK ÉS FÉRFIAK EGYÜTT IRÁNYITSÁK(!!!)--sokkal komolyabban véve az "EGYÜTT" GYAKORLATÁT, mint eddig. Üditő, hogy a Világ, tulajdonképpen sok helyütt E FELÉ az elv és gyakorlat felé HALAD--A FEMINIZMUS IDIOTIZMUSA NÉLKÜL!!!
Korn
2019. január 17. 11:15
Burger sem túl okos ember, gondolom nem is azért került a lap élére...
merkur01
2019. január 17. 09:43
Egyszer vitába keveredtem egy ezoterikus feministával. Nem kellett volna! Érvek nincsenek, csak a nagy meggyőződés.
crydog
2019. január 16. 22:40
Ha jól tudom Ádám egész jól ellébecolt a Paradicsomban, amíg mellé nem csaptak egy oldalbordát, aki aztán szépan elalmázott mindent. A nöi vezetök amugy is hajlamosabbak az érzelmi alpú döntésekra, ami a pilitikai életben nem túl célravezetö. Ékes példa erre maga Merkel mama, aki fittyet hányva minden elözetes figyelmeztetésnek, a németek és európa nyakába varrta a muszlim keresztény- és zsidógyülölö hordákat. Ezzal - valószínüsíthetöen - tartós polgárháborús helyzetet teremtve nemcsak a franciáknál hanem lassan németországban is. Szóval csak hátrébb az agarakkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!