Elvesztettük a CEU-t

2018. december 03. 08:10

CEU-s doktori hallgatóként én is azok közé tartozom, akik tegnap szembesültek azzal: vége, nincs tovább.

2018. december 03. 08:10
Ámon Kata
Mérce

„A kormány nem írta alá december elsejéig azt a megállapodást New York állammal, amely biztosítaná a CEU tovább működését Magyarországon. Korábban, 2017-ben a felsőoktatási törvény módosításával (Lex CEU) bizonytalan jogi státuszba kényszerítette az egyetemet, és azt a feltételt szabta a CEU-nak, hogy nyisson egy amerikai kampuszt, és írjanak alá egy nemzetközi, ebben az esetben Magyarország és New York állam közötti megegyezést.

A CEU ezeket a feltételeket teljesítette, a magyar állam azonban így sem volt hajlandó aláírni a megállapodást. Még arra sem méltatták a CEU vezetőségét, illetve több száz magyar diákját és dolgozóját, hogy ezt megindokolják.

Amikor megkérdezték Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, aláírja-e a kormány december 1-ig a megegyezést, cinikusan csak annyit mondott:  »nem látok New York-i látogatást Szijjártó Péter programjában az elkövetkező három napban«. A december elsejei határidőt a CEU szabta, hiszen hónapok óta várták, hogy a kormány teljesítse a saját maga által szabott feltételt, és állapodjon meg hivatalosan az egyetemmel és New York állammal.

Politikatudomány szakos, CEU-s doktori hallgatóként én is azok közé tartozom, akik tegnap szembesültek azzal: vége, nincs tovább. A tanulmányaimat folytathatom ugyan, de fogalmam sincs, mi lesz azzal a szellemi közösséggel, azzal a 27 éve felépített intézménnyel, amely sokunknak rengeteg lehetőséget jelentett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. december 14. 16:41
"--Elvesztettük a CEU-t."HÁLA A MENNYBÉLI MAGASSÁGOS JÓISTENNEK!!! Még mindég nem tudom megemészteni ezt a hatalmas JÓHIRT. Csak nehogy visszagyűjjenek mán' attól rettegek.
Budai Katalin
2018. december 04. 17:10
Mi a baj Kata? Hát nem jó, hogy ezentúl Bécsbe járhattok? Tele van magyar tulajdonú cukrászdával és direktben vizsgálhatjátok, hogy milyen egyszerű integrálni a migránsokat. Hát nem csodás? Fel a fejjel Kata!
írmag
2018. december 04. 15:13
Mi van Tóni bácsi Ausztráliából befejezte a finanszírozást?
syphax
2018. december 04. 12:06
Nem "vesztetünk el" semmit! Viszont. Megszabadultunk egy FASZVERÉSTUDOMÁNYI csúcsintézménytől--ha igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!