És akkor Orbán visszavette, ami az övé

2018. augusztus 01. 20:39

A háborúnak vége. Orbán nyaralni ment, ennyi győzelmet ki kell pihennie, Simicska is nyaral, mivel más dolga már nem maradt.

2018. augusztus 01. 20:39
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
168 Óra

„A háborúnak vége. Orbán nyaralni ment, ennyi győzelmet ki kell pihennie, Simicska is nyaral, mivel más dolga már nem maradt. Közben a Hír TV-ben tisztogatás, váltóállítás, tusványosi beszéd. A sajtószabadság szigete már olyan kicsi, hogy fél lábbal állunk rajta.

Akinek saját tévére van szüksége, az vegyen magának egyet, gúnyolódott Medgyessy Péter tizenhat évvel ezelőtt az ágáló Orbán Viktoron. A miniszterelnökségét pár hónappal korábban elveszítő Orbán azt követelte, osszák meg a közszolgálati televíziót, hogy az egyiket a polgári erők irányíthassák, a másikat a szocialista-liberális kormány. 2002 nyarán Orbán ezenkívül aggódott a híve által vezetett  Magyar Rádió miatt – aztán Kondor Katalin egészen 2005-ig hivatalban maradt – és a Magyar Nemzetet ért támadásokat is kifogásolta. A polgári körök nagygyűlésén Orbán szónoktársai médiaegyensúlyt, az ellenzéknek járó egyenlő megszólalási lehetőséget követeltek.

Milyen régen volt.

(...)

Mindenki tudta, a 2018. tavaszi választás vízválasztó a Simicska-szigetek felszínen maradását illetően.

Orbán harmadik kétharmada után két nappal bejelentették a Magyar Nemzet megszüntetését, eladósorba se helyezték a lapot, sóval szórták be a helyét, ahogyan a Lánchíd rádióét is. Nem sokkal később a Heti Válasz nyomtatott formában megszűnt.

Látszott, Simicska megkapta a lófejet az ágyába, és hamar kiderült, nincs abban a helyzetben, de nem is különösebben ambicionálja, hogy az egzisztenciálisan tőle függővé vált embereket megvédje. A Simicska-birodalom mostani jószágigazgatója, Nyerges Zsolt bizonyosan jó pontokat szerez Orbánnál a piszkos munka elvégzésével, még hogyha csak a tulajdonosi ernyőt tartja is fölébe Liszkay és társai visszatérésének, újabb újságírók, illetve egyes újságírók újabb kirúgásának.

2018. augusztus 1-jén a Hír TV átfordításának jelképeként lejátszották Orbán Viktor tusványosi beszédét. »Mi történt, mióta nem láttuk egymást«, gúnyolódik az új gazda a kővé dermedt nézőn.

Már csak az a kérdés, mire kell a Hír TV a megszámlálhatatlan állami tévécsatorna és az Echo TV mellé, hacsak nem újabb hirdetési felületként, kádertelephelyként, pénzkifolyatóhelyként, amellett, hogy mementóként, bosszútrófeaként, élőben közvetített fenyegetésként, és figyelmeztetésként, hogy az oligarcháknak nincsenek elveik, csak érdekeik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2018. augusztus 02. 18:12
A HírTV életében az elmúlt három és fél év az olyan volt, mint a Tanácsköztársaság 133 napja. Sárba tiporták és megtagadták (a nemzet koronáját is) egykori nézőtáborukat és vörös rongyokba öltöztek. Tegnap megvolt a tetemre hívás, most jöhet a megbocsátás...
tango47
2018. augusztus 02. 12:32
A politika ez: minden akcióra reakció. Orbán 2010-ben elment Barrosohoz a pénzügyi szigor könnyítését kérni (amit Gyurcsány kérés nélkül megkapott tőlük). B. elzavarta. A reakció: bankadó, multiadó IMF lapátra rakása, stb. Mindez eredményezte azt, hogy most minőségileg sokkal jobb állapotban van az ország és annak állampolgárai. Simicska akciója fájdalmas volt. A mostani fegyverletétele pedig saját helyének elfogadását jelenti. A G-napra a jobboldal reakciója az volt, hogy bojkottálták az adót (ahogy annak idején a Nap-TV-t). Ma szerintem az ott maradt munkatársakért, akik feleslegessé váltak nem sokan ejtenek könnyeket. Ami tárgybeli tévedés a cikkben: a rendszerváltás következtében nem egymillió, hanem 2.6 millió ember került utcára, mely tény nem igazán rázta meg a sajtó munkatársait, nemúgy manapság, amikor minden egyes lapátra került ballibsiért folyamatos ájvékolás folyik.
Zsusztina
2018. augusztus 02. 11:23
Lakner egy két lábon járó öngól. Meg plö elKurcsány is az. De még Sopánka néni is. Ez a mai "baloldal", két lábon járó öngólok halmaza.
Cséfy
2018. augusztus 02. 08:43
--
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!