Szabad anyákat, szabad országot!

2018. május 07. 08:39

Jöhet itt még részleges vagy teljes abortusztilalom is, kötelező nőgyógyászati vizsgálatok, ha csak Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások leendő miniszterének nyilatkozataiból indulunk ki.

2018. május 07. 08:39
Ámon Kata
Mérce.hu

„Több mint nyolc éve hallgatják a magyar nők a »szüljetek már!« mantrát, a családpolitikában újra a »lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség« a fő elv, és várhatóan ez a következő négy évben így is marad. Ha nem lesz rosszabb. Jöhet itt még részleges vagy teljes abortusztilalom is, kötelező nőgyógyászati vizsgálatok, ha csak Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások leendő miniszterének nyilatkozataiból indulunk ki. Káslernek elég csak két nyilatkozatát egymás mellé tenni: egyrészt szerinte a férfiak a nők miatt halnak meg korábban, arra célozva, hogy nyilván a nők annyira elviselhetetlenek, hogy tönkreteszik a férfiak életét. Másrészt pedig ezek a nők még ugye magzatgyilkosok is, hiszen a »magyarok« akár 20 millióan is lehetnének, ha nem szakítanák meg a nők a terhességüket.

A nőknek van mitől tartaniuk, hiszen épp annak a minisztériumnak a vezetője elképesztően nőgyűlölő, aki azokért a szakterületekért lesz felelős, amelyek a leginkább tudnak használni, és a leginkább tudnak ártani a nők helyzetének. A szociális és egészségügyi ellátórendszernek a nőket (is) kellene szolgálniuk, azonban épp ezek a területek azok, amelyek egyre inkább növelik a nők kiszolgáltatottságát.

Gondolok itt a 10 éve meg nem emelt családi pótlékra, a nevetségesen alacsony gyes-re, a szegénység miatti gyermekelvétel általános gyakorlattá válására, a szülészeti erőszak rendszerének és az ahhoz szorosan kapcsolódó hálapénz-rendszer tolerálására, és ezzel fenntartására, arra, hogy a támogatási rendszerek azt feltételezik, hogy a nő mellett mindig ott áll a férfi fehér lovon, kivéve, ha nem, akkor viszont érdemi támogatást nem kap a nő. Lehet, hogy a felsőközéposztályt el lehet bűvölni a CSOK-kal és családi adókedvezménnyel, de ebből a legtöbb magyar nő nem profitál. Az út szélén maradnak viszont azok a nők, akik Kásler hősei is lehetnének akár, hiszen gyermeket vállaltak – akár apával, akár egyedül, akár betegen vagy beteg gyereket – és most magukra vannak hagyva.

A kormány ugyanis anyákról és családról mindig mennyiségi kérdésben beszél.

Legyen egy férjed, vegyétek meg a lakást – hitelből, de ha aztán mégse nem tudjátok fizetni, ne várjatok tőlünk semmit (most gazdasági fellendülés van, de lesz még újra leszálló ág is), szüld meg a három gyereket! Egy férj, egy lakás, három gyerek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ato boldizsár
2018. május 08. 07:49
Szabad anyákat, persze. De nem szabadon gyilkolászó anyákat.
huhh
2018. május 08. 00:36
Én sem pártolom az abortusz tilalmat, mert akkor legalább Ti sem szaporodtok! :)
Megtalálta
2018. május 07. 15:20
Semmi nem történt, Ámon Kata pár baksisért összeirkált mindenféle lázálmot. Szokásos bolsevik-feminista tempó.
Libakergető
2018. május 07. 15:17
Van egy hülye tyúk-úgy hívják -Álom Kata
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!